A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №7
Подільського району м. Києва

Дата: від до Скинути

Корекційно-розвиткові заняття офлайн)

Наталія Петренко - фахівець (консультант) ІРЦ 7, кваліфікований казкотерапевт, арт-терапевт під час корекційних занять використовує метод казкотерапії. Основний принцип казкотерапії це - зцілення казкою, сприяння цілісному розвитку особистості, людської духовності. Казкотерапія знижує рівень тривожності, допомагає долати різноманітні страхи, уможливлює адаптацію до колективу. Казкою можна приборкати дитячу агресивність, додати упевненості невпевненим і сором’язливим дітям.

11:14 23.01.2023

Засідання команд психолого-педагогічного супроводу закладів дошкільної освіти

18 та 20 січня 2023 року фахівці ІРЦ 7 - Олена Дитяк та Валентина Гуляєва, прийняли участь в засіданнях команд психолого-педагогічного супроводу  ЗДО № 16 та ЗДО № 802 Подільського району. Під час засідань приділили увагу  моніторингу динаміки розвитку дітей. Метою моніторингу було виявлення та відстеження тенденцій у розвитку дітей з особливими освітніми потребами. Встановили відповідності фактичних результатів освітньої діяльності її заявленим цілям та оцінюли причини відхилення від цілей.

14:58 20.01.2023

Семінар: "Психологічна допомога дітям, які зазнали впливу стресових чинників. Використання методу СИМВОЛДРАМА". Частина 2

Людмила Корень - фахівець (консультант) ІРЦ 7, 20 січня в приміщенні Інклюзивно-ресурсного центру № 7 Подільського району м. Києва, провела другу частину навчального семінару на тему: "Психологічна допомога дітям, які зазнали впливу стресових чинників. Використання методу СИМВОЛДРАМА". Учасники ознайомились з цілісним, природним поєднанням всіх складових символдрами: уявлення образу, його вербалізація, повторне обговорення своїх переживань в образі. А також з застосуванням проективних карт "personitta". Дякуємо колегам за плідну роботу!

14:48 20.01.2023

Семінар: "Організація інклюзивного навчання в ЗДО"

Порядок організації інклюзивного навчання у закладах дошкільної освіти регламентує здобуття дошкільної освіти вихованців з особливими освітніми потребами відповідно до Державного стандарту за допомогою найбільш прийнятних  методів і способів. 19 січня Валентина Гуляєва - фахівець (консультант) ІРЦ 7, провела навчальний семінар на тему: "Організація інклюзивного навчання в ЗДО". Разом з колегами-дошкільниками Подільського району, обговорили важливі законодавчі засади в сфері інклюзивної освіти та головну демократичну ідею - УСІ ДІТИ Є ЦІННИМИ Й АКТИВНИМИ ЧЛЕНАМИ СУСПІЛЬСТВА.

14:28 19.01.2023

Семінар: "Психологічна допомога в кризі з допомогою методів інтегративної арт-терапії". Частина 2

18 січня Наталія Петренко - фахівець (консультант) ІРЦ 7, практичний психолог-методист, кваліфікований арт-терапевт та казкотерапевт, провела другу частину навчально-практичного семінару: "Психологічна допомога в кризі з допомогою методів інтегративної арт-терапії". Арт-терапія - простий та  ефективний  спосіб  психологічної допомоги дорослим та  дітям  під час війни, заснований на творчості  та грі.  У творчості кожна людина  отримує багато можливостей, щоб висловити свої почуття та емоції. Під час заходу учасники продовжили знайомство з арт-терапією - методом зцілення  особистості за допомогою мистецтва та творчого самовираження. Також був представлений  прикладний аспект вправ та технік арт-терапії. Було з'ясовано, що  за  допомогою символів, образів, метафор піднімається певна проблема, що захована за ними. Спроєктувати її на свідомий рівень та пропрацювати пов'язані з нею емоції, переживання, сумніви і звільнилися від них. Завдяки цьому у дорослої людини, а також  у дитини, покращується самопочуття і емоційний стан. Познайомилися з видами арт-терапіЇ. Завдяки  практичним вправам з глинотерапії, казкотерапії, пісочної терапії та ізотерапії колеги пропрацювали низку власних психологічних проблем та оволоділи якісним корекційним і терапевтичним інструментом в роботі з дітьми та дорослими.

14:11 18.01.2023

Семінар: "Реабілітація та корекція фізичного розвитку дітей з ДЦП"

17.01.2023 Олександр Гуляк - фахівець (консультант), вчитель-реабілітолог ІРЦ 7, для педагогічних працівників Подільського району провів навчальний семінар на тему: "Реабілітація та корекція фізичного розвитку дітей з ДЦП". Під час зустрічі обговорювались питання застосування методик, різних форм, засобів і методів реабілітації при ДЦП та можливості їх практичного застосування в умовах ЗДО та ЗЗСО. Учасники семінару ділились досвідом практичної роботи з даною категорією дітей, обговорювали питання співпраці та взаємодії.

12:17 17.01.2023

Профорієнтація, як один з напрямків роботи з підлітками

Важливим елементом успішної професійної орієнтації та свідомого професійного вибору учнів з особливими освітніми потребами є вільний доступ до актуальної, повної та якісної інформації щодо спеціальностей, умов навчання та закладів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, опису професій та можливостей розвитку кар’єри. Наталія Петренко - фахівець (консультант) ІРЦ 7, під час проведення занять з профорієнтації забезпечує розвиток комунікативних потреб учнів з особливими освітніми потребами. Це допомогає здійснювати комплексне фахове консультування учнів щодо вибору та розвитку кар’єри, формування індивідуальної освітньої траєкторії для подальшого навчання та професійної самореалізації.

16:42 16.01.2023

Семінар: "Фізіологічні проблеми, які виникають у дітей від постійного користування гаджетами та як їх вирішувати"

Сьогодні, фахівець (консультант), вчитель-реабілітолог - Гуляк Олександр Миколайович, провів семінар на тему: "Фізіологічні проблеми, які виникають у дітей від постійного користування гаджетами та як їх вирішувати". Під час презентації та обговорення були розглянуті важливі питання.  Визначено ряд чинників, які негативно відбиваються на розвитку дитини через надмірне користування гаджетами. Зокрема це: психоемоційні, когнітивні та загальнофізичні проблеми розвитку. Також у процесі дискусії, обговорювались шляхи подолання проблем та негативних наслідків від надмірного користування гаджетами.

16:31 16.01.2023

Засідання за круглим столом

16 січня в приміщенні Інклюзивно-ресурсного центру № 7 Подільського району м. Києва відбулася зустріч педагогічних працівників ЗДО № 103 та фахівців (консультантів) ІРЦ 7 Подільського району. На спільному засіданні розглянули питання: - нормативно-правова база з питань інклюзивного навчання; - організація інклюзивного навчання в закладах дошкільної освіти; - робота команди психолого-педагогічного супроводу в ЗДО. Дякуємо колегам за плідну роботу та співпрацю!

15:52 16.01.2023

Семінар: "Нумікон" - проста математика для дітей з ООП"

Нумікон — мультисенсорна методика, програма і набір наочного матеріалу. Розроблена  в Англії в  1996-1998  рр.  для дітей, що мають труднощі при вивченні математики. Створена таким чином аби задіяти сильні сторони маленьких учнів - здатність навчатися практично, спостерігаючи та розпізнаючи паттерни, тобто запам‘ятовувати, а потім розпізнавати стандартизованім зразки або шаблони при наступних уявленнях. 13 січня Гуляєва Валентина Петрівна - фахівець (консультант), вчитель-дефектолог (корекційний педагог), вихователь-методист ІРЦ 7, в пиміщенні установи, провела навчальний семінар на тему: "Нумікон" - проста математика для дітей з ООП". Дякуємо колегам за співпрацю!

15:44 13.01.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено