A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №7
Подільського району м. Києва

Дата: від до Скинути

21 березня – Всесвітній день поширення знань про синдром Дауна

Сьогодні відзначають Всесвітній день поширення знань про синдром Дауна. Тож ми розповімо вам про цей стан, адже впевнені, що інформування про нього допоможе боротися зі стереотипами та упередженнями щодо людей, які його мають.

16:23 21.03.2023

Чи в нормі ваш підліток: тест на тривожність для тинейджерів та батьків

Різка зміна настрою, підвищена тривожність, перевтома? Мабуть кожен український тинейджер переживає щось подібне. Але чи в нормі ваш підліток? Як дізнатися, чи йти до психолога, чи ні? Програма Anima від українських розробників здатна просканувати стан психіки за лічені хвилини. Як це працює та чому важливо саме для підлітків, розповідає Сергій Данилов, експерт у галузі нейронаук та співзасновник стартапу Anima.

09:02 13.03.2023

Усвідомлене читання: чому важливіше читати не швидко, а з розумінням?

Що таке усвідомлене читання? Чому важливо читати не швидко, а вдумливо? Та як розвинути мотивацію до читання, коли щодня повітряні тривоги? Тут допоможе  застосунок «Вивчаю — не чекаю». Він розроблений ГС "Освіторія" спільно з міжнародною благодійною організацією War Child Holland  та  МОН. Додаток не потребує інтернету та вміє зацікавити читанням. Авторка підручників і методичних посібників НУШ та співавторка контенту для застосунку Інна Большакова розповіла все про читацьку компетентність під час вебінару  "Захопливе читання із застосунком "Вивчаю - не чекаю".

15:44 09.03.2023

Тренінг із психологічної самодопомоги з використанням BLS (EMDR): новий набір

ГО "Смарт освіта" запрошує освітян на онлайн-тренінги з психологічної допомоги з використанням BLS (EMDR) у межах програми з підвищення психологічної компетентності “Швидка психологічна допомога онлайн для учасників освітнього процесу”.

11:14 09.03.2023

Картки для дихальних практик стабілізації

Дихання – це дія, яку люди рідко коли усвідомлюють. Утім, цей важливий процес дозволяє неабияк впливати на фізичний та емоційний стан. За допомогою дихальних практики ми можемо заспокоїтися, узяти під контроль тривогу та прояви стресу. Практикуючі ці вправи з дітьми, дорослим важливо пам’ятати: до семирічного віку всі процеси – «тілесні». Тобто діти думають, рухаючись. Концентрація уваги, уміння зосередитися на уявному об’єкті поки лиш напрацьовуються. А ще вони не автоматизували лічбу, тож практики, в яких дитина має рахувати секунди тривання вдиху й видиху, можуть бути менш продуктивними, ніж хотілося б, відтак таких вправ тут немає.

11:01 09.03.2023

Програма підвищення кваліфікації. Онлайн-курс: "Вступ до раннього втручання"

Раннє втручання — це послуга для родин, які виховують маля до трьох повних років із порушеннями розвитку або ризиком їх виникнення. Мета послуги — підвищити якість життя родини, підтримати батьків, сприяти розвитку дитини та її соціальній інклюзії. Навчальні матеріали онлайн-курсу допоможуть зрозуміти, як формується дитина та її світогляд, аби створити умови для розвитку. Педагогічні працівники Інклюзивно-ресурсного центру № 7 Подільського району м. Києва успішно завершили онлайн-курс "Вступ до раннього втручання". Даний курс розроблений для фахівців, які хочуть надавати послугу раннього втручання або вже її надають, для батьків дітей із порушеннями розвитку та для всіх зацікавлених у цій темі.

09:49 06.03.2023

Надати голос тим, хто його не має: український винахід, що допомагає говорити

Львівські айтівці об'єднались та розробили застосунок, який допомагає у комунікації немовним людям. Ідеться, наприклад, про діток із аутизмом, а також українських захисників, у яких діагностували афазію, себто розлад мовлення, який виник через травми кори головного мозку.

11:11 01.03.2023

Участь фахівців ІРЦ 7 в XIV Міжнародній виставці освіти

Фахівці (консультанти) ІРЦ 7 прийняли участь в XIV Міжнародній виставці освіти та отримали сертифікати доповідачів науково-методичного семінару "Дистанційна освіта дітей з особливими освітніми потребами: виклики воєнного часу". Дякуємо за оцінку нашої роботи!

11:31 20.02.2023

Корекційно-розвиткові послуги

Фахівці інклюзивно-ресурсного центру № 7 Подільського району м. Києва надають корекційно-розвиткові послуги дітям, які не відвідують заклади дошкільнорї освіти. 

16:29 10.02.2023

Надання корекційно-розвиткових послуг учням, які здобувають освіту в формі педагогічного патронажу

Фахівці (консультанти) Інклюзивно-ресурсного центру № 7 Подільського району м. Києва надають корекційно-розвиткові послуги учням закладів загальної середньої освіти, які здобувають освіту у формі педагогічного патронажу.

16:49 09.02.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено