A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №7
Подільського району м. Києва

Дата: від до Скинути

Круглий стіл «ШЛЯХИ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ РАННЬОГО, ДОШКІЛЬНОГО ТА ШКІЛЬНОГО ВІКУ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ: КОМАНДА СУПРОВОДУ»

            8 травня 2023 року в Інституті спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України проведено круглий стіл «ШЛЯХИ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ РАННЬОГО, ДОШКІЛЬНОГО ТА ШКІЛЬНОГО ВІКУ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ: КОМАНДА СУПРОВОДУ» за участі науковців різних відділів Інституту та фахівців Інклюзивно-ресурсного Центру №7 Подільського району міста Києва. Організатором круглого столу є Відділ освіти дітей з порушеннями інтелектуального розвитку ІСПП імені Миколи Ярмаченка НАПН України (Олена Чеботарьова, Ганна Блеч, Ірина Сухіна, Ірина Гладченко, Сніжана Трикоз, Інна Бобренко, Оксана Мякушко). Під час круглого столу обговорювались такі актуальні питання: 1. Проведення комплексної оцінки розвитку з метою визначення особливих освітніх потреб дітей раннього, дошкільного та молодшого шкільного віку. 2. Необхідність розроблення рекомендацій щодо освітньої програми для дітей з особливими освітніми потребами. 3. Актуальність надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг дітям, які опинилися в кризових ситуаціях. 4. Організаційні питання щодо участі педагогічних працівників Інклюзивно-ресурсного центру у роботі команд психолого-педагогічного супроводу дітей з ООП у школах та дитсадках. 5. Проведення моніторингу динаміки розвитку дитини з ООП. 6. Шляхи надання консультацій та методичної допомоги вчителям і вихователям з питань організації інклюзивного навчання. 7. Консультування батьків або законних представників дітей з особливими освітніми потребами. 8. Необхідність вчасної психологічної допомоги та просвіти батьків (законних представників) дітей з особливими освітніми потребами. Фахівці ІРЦ ознайомились з діяльністю відділів ІСПП імені Миколи Ярмаченка НАПН України, зокрема, із сучасним технічним забезпечення відділу української жестової мови, яке спрямовано на реалізації оцінки розвитку дітей раннього та дошкільного віку з тяжкими порушеннями слуху; сучасними новими розробками відділу освіти дітей з порушеннями інтелектуального розвитку; науково-практичними напрацюваннями відділу освіти дітей з порушеннями слуху; новим концептуальними підходами у роботі з дітьми з особливими мовленнєвими потребами та ін. За результатом зустрічі було підписано угоду між директором Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка професором, д.психол.н. Лесєю Прохоренко та директором ІРЦ №7 Подільського району міста Києва Ольгою Нікітюк. Висловлюємо вдячність учасникам круглого столу за змістовну роботу, а також  відділу освіти дітей з порушеннями інтелектуального розвитку ІСПП імені Миколи Ярмаченка НАПН України за співпрацю та внесок у нашу спільну працю.

13:38 09.05.2023

Uklon запустив клас авто "Інклюзивний"

UKLON запустив клас авто "Інклюзивний" для пасажирів з інвалідністю, які пересуваються на кріслах колісних. Поїздки  здійснюються професійними водіями, які пройшли тренінг від  Доступно.UA зі спілкування та взаємодії із людьми з порушеннями опорно-рухового апарату. Відтепер свобода, комфорт і безпека пересування – не привілей, а можливість, доступна усім райдерам, хто цього потребує.

11:38 06.04.2023

Вірте в дитину та будьте поруч: рекомендації батькам дитини з психічним розладом

Якщо ваша дитина лікується від психічного захворювання, або у неї вперше діагностували психічний розлад, ви можете почуватися розгублено та сумніватися у собі. Але у ваших силах підтримати дитину на цьому шляху. Ваше завдання – показати дитині, що її почуття важливі, що у власній вразливості вона може віднайти силу. Завдяки такій допомозі дитина зможе швидше одужати або поліпшити психічне здоров’я, легше сприймати невдачі та труднощі і не здаватися у реалізації мрій.

13:09 29.03.2023

Порадник для батьків "Як ефективно адвокатувати права дітей з інвалідністю в Україні"

Батьки дітей з інвалідністю – найкращі експерти, коли йдеться про потреби їхніх дітей. Саме тому важливо чути їхній голос, дослухатися до їхніх думок і пропозицій під час розробки тих чи інших законодавчих ініціатив, впровадження послуг, творення інклюзивних змін в громадах тощо. У свою чергу батькам легше відстоювати інтереси і права своїх дітей, коли вони згуртовані в організацію чи коаліцію організацій, та знають як ефективно адвокатувати.

12:03 29.03.2023

У Києві запускають проєкт з працевлаштування батьків та опікунів дітей з інвалідністю

«Готуємо до запуску спільний проєкт NOVUS та Київського міського центру реабілітації дітей з інвалідністю. Сьогодні у Києві серед дітей внутрішньо переміщених осіб зареєстровані близько 1000 дітей з інвалідністю. Переважно таких дітей виховує тільки мама, якій важко знайти постійну роботу, оскільки її графік через догляд за дитиною часто нестабільний. Тож можливість працевлаштування для батьків та опікунів дітей з інвалідністю є важливим кроком для поліпшення умов життя як дітей з інвалідністю, так і сімей, які їх виховують», — зазначила Марина Хонда.

10:21 29.03.2023

Як відновити ментальне здоров’я дитини: 5 обов’язкових кроків для батьків

Діти — найбільш незахищена і вразлива частина населення. У час, коли дорослі ще могли триматися, діти найчутливіше відзеркалили усі разючі події війни. Команда психологів проекту «СпівДія заради Дітей» підготувала 5 кроків-порад для батьків, щоб відновити ментальне здоров’я дитини.

09:20 28.03.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено