A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №7
Подільського району м. Києва

Дата: від до Скинути

Досвід впровадження якісної інклюзії ЗДО № 449

Досвід впровадження якісної інклюзії можна перейняти в роботі педагогічного колективу ЗДО №449 Подільського району. Керівник закладу - пані Вікторія Гончаренко, разом із своїми колегами формує в діяльності закладу дошкільної освіти інклюзивне, доступне середовище в якому кожна дитина може навчатись. Розробляючи моніторингову процедуру та добираючи засоби моніторингу, педагоги дошкільного закладу разом з фахівцями ІРЦ 7  враховували економічність та надійність методик, їх відповідність особливостям дітей з особливими освітніми потребами і можливість зручного застосування в освітньому процесі дошкільного закладу. Дякуємо колегам за якісну та продуктивну роботу в напрямку розвитку інклюзивної освіти в дошкіллі!!! Рухаємо інклюзію далі)))

10:42 17.12.2021

Робоча зустріч фахівців ІРЦ та педагогів СЗЗСО № 5 ім. Я.П.Батюка

Обговорення питань щодо впровадження в практику організації освітнього процесу осіб з особливими освітніми потребами нових положень та постанов МОН - це  запорука успішної співпраці ІРЦ 7 м. Києва із закладами освіти Подільського району. 14.12.2021 року відбулася робоча зустріч фахівців ІРЦ із дирекцією та педагогами спеціальної школи №5 імені Я.П. Батюка. Було обговорено нове Положення про спеціальну школу, зокрема вирішувалися питання щодо можливостей надання корекційної допомоги дітям ООП Подільського району міста Києва на базі спеціальної школи.

10:30 16.12.2021

СВЯТО НАБЛИЖАЄТЬСЯ!!!

Сьогодні до нашого центру зівітали гості з Атмосферної школи, щоб подарувати гарний новорічний настрій всім діткам, що відвідують ІРЦ!  Гості подарували дітлахам солодкі набори YARO, а установі - набір навчальних матеріалів для проведення корекційно-розвиткової роботи. Та надали безкоштовний доступ до онлайн курсу "Поведінковий підхід у навчанні".

15:10 13.12.2021

10 грудня фахівці ІРЦ 7 відвідали ШДС "Поділля"

Знання керівником закладу освіти нормативно-правової бази щодо організації інклюзивного освітнього середовища – запорука коректної реалізації усіх необхідних для цього кроків та налагодження якісного освітнього процесу. Методична допомога фахівців ІРЦ педагогічним працівникам закладів освіти Подільського району - це важливий елемент в організації інклюзивного навчання ЗЗСО. Орієнтація в законодавстві підсилює узгодженість дій, планування та контроль результатів. Рухаємо інклюзію далі !!!

09:35 10.12.2021

Співпраця з закладами освіти Подільського району!

Щоб вдало організувати інклюзивне навчання, важливі вчасність та правильність дій усіх учасників освітнього процесу. 09 грудня 2021 року фахівці ІРЦ 7 відвідали гімназію №34 "Либідь". Акцентували увагу на співпраці з батьками та висвітлили сучасні підходи до організації інклюзивного навчання.

10:45 09.12.2021

Раннє втручання - один з основних напрямків роботи ІРЦ 7

Під час раннього втручання використовується комплекс заходів, для корекції фізичних особливостей та розвитку, необхідних для повноцінного функціонування та соціальної адаптації, здібностей і навичок шляхом та методами фізичних вправ.

11:41 08.12.2021

Консультування батьків щодо особливостей розвитку дитини

Основною метою роботи із сім’ями, які виховують дітей з особливими освітніми потребами, є надання батькам кваліфікованої допомоги. Так, фахівцями ІРЦ 7 здійснюється постійне косультування батьків (інших законних представників) особи з особливими освітніми потребами щодо особливостей  розвитку та відносно роботи сімей з дітьми вдома.

16:33 07.12.2021

Пріоритетні напрямки роботи ІРЦ 7

Одне з основних завдань  інклюзивно-ресурсного центру - це надання психолого-педагогічних, корекційно-розвиткових  послуг особам з особливими освітніми потребами, а саме: дітям раннього та дошкільного віку, які не відвідують заклади дошкільної освіти; дітям, які здобувають освіту у формі педагогічного патронажу.

15:14 07.12.2021

Фахівці ІРЦ 7 проводять консультування педагогічних працівників Подільського району

06 грудня 2021 року фахівець ІРЦ 7 – Наталія Петренко, надала методичну допомогу педагогічним працівникам ЗЗСО № 107 «Введенська». Практичне консультування педагогів у складних випадках, забезпечення розвитку навичок саморегуляції та саморозвитку здобувачів освіти з урахуванням наявних знань, умінь і навичок комунікативної діяльності, становлення особистості – є основним обов’язком фахівців (консультантів) інклюзивно-ресурсних центрів. Дякуємо колегам за співпрацю!

10:33 07.12.2021

Валяння з вовни - захоплюючий процес, який заспокоює нервову систему.

Творчість — прекрасний спосіб самовираження, який допомагає людині розкривати себе. Щодня ми стикаємося з великою кількістю стресів і методів боротьби з ними. Валяння з вовни – це захоплюючий процес який заспокоює нервову систему, знімає стрес, розвиває дрібну моторику рук, розкриває уяву та фантазію  та водночас дарує неймовірні емоції та залишає на згадку створені власноруч вироби. Людмила Корень – практичний психолог ІРЦ 7, використовує метод валяння на корекційних заняттях з дошкільниками з особливими освітніми потребами

16:15 19.11.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено