A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №7
Подільського району м. Києва

Дата: від до Скинути

ЗАСІДАННЯ КРУГЛОГО СТОЛУ: "Формування інклюзивного простору шляхом взаємодії вчителів-логопедів логопедичних пунктів та ЗЗСО Подільського району"

27 жовтня в приміщенні Інклюзивного-ресурсного центру № 7 Подільського району м. Києва було проведено засідання круглого столу на тему: "Формування інклюзивного простору шляхом взаємодії вчителів-логопедів логопедичних пунктів та ЗЗСО Подільського району", в якому прийняли участь: кандидат педагогічних наук, доцент кафедри логопедії та логопсихології факультету спеціальної та інклюзивної освіти Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова - Тетяна Миколаївна Швалюк, представник управління освіти Подільської районної у місті Києві державної адміністрації - Надія Євгенівна Бенюх, директор ІРЦ 7 Подільського  району - Ольга Олександрівна Нікітюк, вчитель-логопед ІРЦ 7 - Єлизавета Андріївна Кирєєва, фахівці ІРЦ 7 та вчителі-логопеди логопунктів Подільського району. Розглянута у рамках засідання проблематика є, безумовно, актуальною і проведення таких заходів сприятиме об’єднанню зусиль науковців та практиків у вирішені важливих питань формування інклюзивного простору в Подільському районі.

12:13 28.10.2021

НАДАННЯ КОНСУЛЬТАТИВНОЇ ДОПОМОГИ ПЕДАГОГАМ ПОДІЛЬСЬКОГО РАЙОНУ

Колектив ІРЦ продовжує надавати консультативну допомогу. Так, 22 жовтня відбувся семінар, присвячений проблемам освітньої та соціальної інклюзії осіб з особливими освітніми потребами. В семінарі взяли участь фахівці ІРЦ 7 і педагоги ЗЗСО № 2 Подільського району. Під час заходу були обговорені питання навчання та виховання дітей з порушеннями слуху в освітньому середовищі. 

05:19 23.10.2021

ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ФАХІВЦІВ ІРЦ

На базі Психологіного консультативно-тренінгового центру ІСПП імені Миколи Ярмаченка НАПН України фахівці Інклюзивно-ресурсного центру № 7 Подільського району м. Києва пройшли чотирьохденний тренінг з АВА терапії розроблений Терезою Сіансіоло, доктором наук у галузі нейропсихології, керівником клінічної програми «AgapeMinistries», фахівчинею з поведінки, авторка книги «AutismX3» (у співавторстві з Томасом Маккіном), методичних розробок щодо програм роботи з особами з РАС, синдромом Дауна, розладами поведінки та порушеннями інтелекту, статей з інклюзії, сенсорної інтеграції, системи PECS, прикладного аналізу поведінки (ABA) та інших терапевтичних стратегій для роботи з людьми з розладами аутистичного спектру. Набуті знання педагоги ІРЦ 7 застосовуватимуть у роботі з особами різних вікових категорій.

09:46 21.10.2021

РАННЄ ВТРУЧАННЯ - одне з основних завдань ІРЦ

У випадку, коли в дитини є порушення розвитку або є загроза їх появи, час є ще більш коштовним. Саме для того, щоби не лише такі діти, але й родини загалом якомога швидше отримали фахову допомогу та підтримку, і створена послуга раннього втручання. Допомогти дитині з особливостями розвитку адаптуватися й поліпшити якість життя всієї сім’ї – основне завдання фахівців інклюзивно-ресурсного центру.

08:35 21.10.2021

СПІВПРАЦЯ ІРЦ, ЗЗСО та БАТЬКІВ - запорука успіху якісної інклюзії!

Позитивна взаємодія в якій мета та інтереси учасників співпадають - запорука коректної реалізації усіх необхідних  кроків та налагодження якісної інклюзії. 18 жовтня практичний психолог ІРЦ 7 - Наталія Петренко, прийняла активну участь в онлайн батьківських зборах 6 класу ЗЗСО №19 МЕЖИГІРСЬКА. Одне з найважливіших завдань адміністрації та педагогів і, водночас, першим кроком на шляху налагодження довірливих та партнерських стосунків з родинами - це  створення такого середовища, де б дитина почувалася комфортно і впевнено. Безумовно, умовою створення інклюзивного середовища є учні, яким потрібна підтримка, готовність решти учнів підтримувати дітей з ООП, а також підготовлений персонал і батьки  - учасники процесу впровадження інклюзії в освіті.  

09:53 19.10.2021

НАВЧАЄМОСЬ ЩОБ НАВЧАТИ. Сьогодні фахівці ІРЦ 7 розпочали навчання, яке проходитиме 18,19,20,21 жовтня.

Тереза Сіансіоло, доктор наук у галузі нейропсихології, керівник клінічної програми «AgapeMinistries», фахівчиня з поведінки, авторка книги «AutismX3» (у співавторстві з Томасом Маккіном), методичних розробок щодо програм роботи з особами з РАС, синдромом Дауна, розладами поведінки та порушеннями інтелекту, статей з інклюзії, сенсорної інтеграції, системи PECS, прикладного аналізу поведінки (ABA) та інших терапевтичних стратегій для роботи з людьми з розладами аутистичного спектру.

11:25 18.10.2021

Зустріч фахівців ІРЦ та педагогів ЗЗСО № 114 та 45

Сьогодні фахівці ІРЦ 7 провели консультативну зустріч із наданням методичної допомоги ЗЗСО № 114 та № 45 Подільського району. Обговорювали порядок організації інклюзивного навчання. Дякуємо за співпрацю!!!

11:12 13.10.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено