A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №7
Подільського району м. Києва

Дата: від до Скинути

Як оцінювати учнів під час війни – рекомендації ДСЯО

Школам, у яких почали навчатися діти серед внутрішньо переміщених осіб, на кінець навчання рекомендують підготувати супровідний лист для кожної дитини. Це допоможе мінімізувати потенційні навчальні втрати в дітей, які через війну були змушені навчатися не у своїх школах. 

11:21 02.04.2022

В Україні створюють мережу освітніх хабів

36-й день поспіль велика кількість українських учнів і їхніх батьків вимушено знаходяться в інших регіонах країни або за її межами через війну, яку розпочала російська федерація проти України. Наразі існує гостра потреба в забезпеченні психологічної та емоційної підтримки, профорієнтації, якісного освітнього процесу під час війни, а також швидкого навчання працездатної молоді та їхніх батьків актуальним професіям для того, щоб українці могли матеріально забезпечити себе та свої родини під час війни та після її завершення. МОН спільно з обласними військовими адміністраціями ініціює створення мережі освітніх хабів, головна мета яких – якісна та швидка організація освітнього процесу та побуту внутрішньо переміщених осіб. Перший хаб створено у Хмельницькій області за підтримки обласної військової адміністрації, до проєкту залучено найкращих фахівців області. Хаб знаходиться у приміщенні одного з найвідоміших технологічних коледжів України – Хмельницького політехнічного коледжу. Цільовою аудиторією є внутрішньо переміщені особи: учні загальноосвітніх і професійних (професійно-технічних) навчальних закладів, студенти ЗВО, а також батьки здобувачів освіти. Найближчим часом планується відкриття освітніх хабів не тільки в Україні, а й у країнах, в яких наразі перебуває велика кількість українських учнів і студентів: Румунії, Польщі, країнах Балтії, Чехії. Тримаймося! Ми – сильні! Ми – Україна!

11:29 01.04.2022

Уряд ухвалив зміни щодо використання залишків освітньої субвенці

Кабмін ухвалив зміни до Порядку та умов надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, а також щодо надання державної підтримки людям з особливими освітніми потребами в частині використання залишків коштів за субвенціями.

22:04 28.03.2022

Як діяти, якщо ви забули або втратили паспорт

ID-картка або закордонний паспорт у Дії мають таку ж юридичну силу, тому їх можна показувати з телефона на блокпостах або в поліції. Ба більше, ними можна користуватися для перетину кордону в Польщі та Молдові. Ці країни також приймають будь-який документ, що дає змогу встановити вашу особу: водійське посвідчення, свідоцтво про одруження, ідентифікаційний код чи внутрішній паспорт України.

17:47 26.03.2022

Те, що рятує життя

17 безплатних онлайн-курсів із домедичної допомоги. За словами інструкторки з домедичної допомоги, якщо в людини зупинилося серце, домедична допомога, яку надають до приїзду швидкої, у середньому в п?ять разів підвищує шанси людини вижити. До того ж діяти треба відразу.

17:43 26.03.2022

112 українських дітей-сиріт і дітей з інвалідністю вирушили в австрійський Інсбрук

112 українських дітей, які мають родини, дітей-сиріт і дітей з інвалідністю вирушили до австрійського міста Інсбрука. Це вже друга група юних українців, яку відправили до Австрії в межах домовленості глави уряду землі Тіроль Гюнтера Платтера, Посольства України в Республіці Австрія та першої леді Олени Зеленської. 

18:05 25.03.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено