A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №7
Подільського району м. Києва

Як батькам зменшити стрес та де отримати психологічну допомогу

Дата: 09.12.2022 11:43
Кількість переглядів: 33

Завжди, а в нелегкі часи особливо, ми маємо дбати про власну безпеку та власний психологічний стан. Адже війна та її наслідки негативно позначаються на психологічному стані усіх: як дорослих, так і дітей. Тому необхідність турботи про себе важлива і  для нас самих, і  для наших дітей, які бачать наш стан та дуже на це реагують.  

Але, попри всі складні проблеми, ми зможемо з ними впоратися заради себе та наших дітей, і творити наше теперішнє та майбутнє.

Для цього закликаю батьків звернути увагу на свій психологічний стан та психологічний стан  своїх дітей. Не ігноруйте свій стан та зверніться за психологічною допомогою.  Тим більше, що зараз є багато безоплатних можливостей отримати таку допомогу, перелік гарячих ліній та платформ ви можете знайти на нашому сайті. 

Адже депресія у батьків може викликати майбутню депресію в дітей, а негативні наслідки стресу, який впливає на батьків чи на одного з них, – сприяти почуттю відторгнення у дитини, зниженню самооцінки, агресивній поведінці дитини. 

Пам’ятайте, що посттравматичний стресовий розлад, який може розвинутися після травматичних подій, може проявитися через тривалий час: від 1-2 тижнів – до пів року після події. Застарілі проблеми зі стресом та посттравматичний стресовий розлад впливають на все подальше життя людини. 

Щоб зменшити негативний вплив стресу на людину науковці радять батькам, зокрема не зосереджуватися на негативних думках, дотримуватися здорової межі в емпатії, обмежувати негативні новини, спілкуватися з рідними та друзями. 

У цій публікації читайте докладні поради, як батькам зменшити стрес і де батьки можуть отримати психологічну підтримку та допомогу.

Ви можете ознайомитись з цією публікацією тут


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено