A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №7
Подільського району м. Києва

Видання

Дата: від до Скинути

Навчально-методичний посібник для педагогів і психологів

Навчально-методичний посібник для учнів 5–8 класів «Як ти? Уроки з психології для школярів» був створений у рамках національної антибулінгової програми «Дружній простір». Він містить теоретичну інформацію щодо психологічних особливостей учнів 5–8 класів, а також методичні рекомендації до проведення уроків з психології на такі важливі теми, як: «Самооцінка та самоцінність», «Стрес і стресостійкість», «Взаємодія в команді: конфлікти», «Інакшість іншого та толерантність», «Особисті межі», «Емоційний інтелект», «Основи самопідтримки та самодопомоги у складних ситуаціях». Зазначені матеріали можуть бути використані під час формування громадянської та соціальної компетентності реалізації соціальної та здоров’язбережувальної освітньої галузі Державного стандарту повної загальної середньої освіти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 898 від 30 вересня 2020 р. Навчально-методичний посібник призначений для практичних психологів та соціальних педагогів закладів загальної середньої освіти, а також може бути використаний учителями під час виховних заходів та в позашкільній роботі. Запропонований посібник може супроводжувати як самостійний предмет, так і використовуватися для підсилення інших уроків навчальної програми.

11:44 05.02.2024

ЖИТТЯ З ЕПІЛЕПСІЄЮ. Посібник самодопомоги.

Посібник “Життя з Епілепсією”, розповідає про те, як відновити контакт із світом та оточуючими, як впоратись із труднощами нових умов та прийняти виклики, як впоратись із діагнозом та зберегти стосунки. Посібник буде корисним членам родин, друзям, колегам по роботі, фахівцям, усім, хто зіткнувся з епілепсією. А також для всіх, хто хоче створити дружнє середовище та полегшити адаптацію до нових умов життя.

10:05 05.02.2024

Як допомогти дитині, яка перебуває в стресі

У цьому буклеті батьки знайдуть поради щодо того, що таке стрес, як реагує дитина, яка знаходиться у стані стресу, та  як допомогти дитині впоратися та подолати стрес.

19:04 14.11.2023

Ранній розвиток дитини

Дитина – цілісна особистість, і її гармонійний розвиток залежить від можливості реалізовувати увесь потенціал, що дала їй природа. Цей посібник дає інформацію про особливості рухового, мовленнєвого, сенсорного та психоемоційного розвитку, а також дає рекомендації щодо створення умов для різнобічного розвитку малюка.

15:08 09.11.2023

Оформлення індивідуальної програми розвитку дитини за новим зразком

Методичні матеріали представляють огляд обов’язкових кроків, необхідних для реалізації відповідного потребам дитини рівня підтримки у закладі загальної середньої освіти, зокрема оформлення індивідуальної програми розвитку за новим зразком. Адресовано педагогічним працівникам, які є учасниками команд психолого-педагогічного супроводу і працюють з категорією дітей, які мають освітні труднощі, а також фахівцям інклюзивно-ресурсних центрів для здійснення інформаційно-просвітницької діяльності.

10:52 21.09.2023

Програма професійного зростання та емоційної підтримки педагогічних працівників

Програма професійного зростання та емоційної підтримки — це навчальний курс для викладачів загальноосвітніх шкіл для протидії та запобіганню емоційному вигоранню в освітньому процесі, набуття базових навичок і знань, які допомагають долати стрес на робочому місці. Тут надано практичні рекомендації педагогам (адміністраціям шкіл) і тренерам для навчання педагогічних працівників, зокрема, як протидіяти емоційному вигоранню в навчальному процесі, підтримувати одне одного та сприяти професійному зростанню. Видання адресоване педагогам, адміністраторам шкіл, шкільним психологам, соціальним педагогам тощо.

09:28 25.05.2023

Організація першого рівня підтримки для дитини в закладі загальної середньої освіти

У навчально-методичному посібнику представлено огляд низки обов’язкових кроків, необхідних для організації першого рівня підтримки в закладі загальної середньої освіти для осіб, які мають поодинокі, епізодичні освітні труднощі.

08:47 10.04.2023

СПІВПРАЦЯ ВЧИТЕЛЯ ТА АСИСТЕНТА ВЧИТЕЛЯ В ІНКЛЮЗИВНОМУ ОСВІТНЬОМУ СЕРЕДОВИЩІ (методичні рекомендації)

У методичних рекомендаціях представлені особливості роботи  асистента вчителя в класі закладу загальної середньої освіти з інклюзивним навчанням. Здійснено теоретичне обґрунтування та окреслено нормативно-правове, організаційне та дидактико-методичне забезпечення змісту його діяльності. Посібник адресовано асистентам учителя, педагогам закладів загальної середньої освіти, методичним працівникам, батькам дітей з особливими освітніми потребами. Методичні рекомендації можна переглянути натиснувши ТУТ

08:10 03.04.2023

Книга ігор для дітей з психосоціальної підтримки

Завдяки іграм діти навчаються краще розуміти свої емоції та тілесні почуття. Через виконання правил та дотримання послідовності дій у іграх діти набувають навички саморегуляції та самоконтролю. І саме завдяки цим навичкам, діти навчаються розуміти власні потреби та потреби інших. Книгу ігор для дітей з психосоціальної підтримки можна пегеглянути натиснувши ТУТ

16:15 01.03.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено