A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №7
Подільського району м. Києва

Видання

Дата: від до Скинути

АСИСТЕНТ ВЧИТЕЛЯ у закладі загальної середньої освіти з інклюзивною формою навчання

Навчально-методичний посібник "Асистент вчителя у закладі загальної середньої освіти з інклюзивною формою навчання" (авт. Колупаєва А.А., Коваль Л.В., Компанець Н.М., Квітка Н.О., Лапін А.В.)

12:14 12.04.2024

«Моделювання індивідуального розвитку дитини з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного ДНЗ» (навчально-методичний посібник)

У посібнику представлена модель індивідуального розвитку дітей з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного освітнього простору ЗДО. Розглядаються загальні підходи і основні поняття «індивідуальний освітній маршрут», основні підходи до моделювання психолого-педагогічного супроводу в умовах реалізації інклюзивної практики в закладі дошкільної освіти. Запропоновано технологію створення індивідуального освітнього маршруту дитини з ООП дошкільного віку в умовах ікнлюзивної групи закладу дошкільної освіти. Посібник адресовано фахівцям команди психолого-педагогічного супроводу: педагогампсихологам, логопедам, дефектолога, соціальним педагогам, асистентам вихователя і дитини, фахівцям і керівникам закладів дошкільної освіти, які реалізують інклюзивну практику, а також батькам дітей з ООП Посібник може бути використано як навчально-методичний для підготовки бакалаврів і магістрів за напрямом «Психолого-педагогічна освіта», в системі підвищення кваліфікації та професійної перепідготовки фахівців в області інклюзивної та спеціальної освіти.

14:12 19.03.2024

Рекомендації дощо використання модифікованих програм вивчення української мови в 5-11 класах ЗЗСО

Починаючи з 2014 року, не всі українські учні мають рівний доступ до освітніх послуг, зокрема йдеться про тимчасово окуповані території. З 2022 року кількість учнів, які не охоплені українською системою освіти, різко збільшилася (через вимушену міграцію, окупацію чи інші обставини). Для комфортного повернення цих учнів в український освітній процес може бути ухвалене рішення про прискорене вивчення української мови.

12:51 19.03.2024

СТВОРЕННЯ РЕСУРСНИХ КІМНАТ У ЗАКЛАДАХ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ

Методичні рекомендації розроблено на виконання завдання 2.4.3.2. Створення нового освітнього простору в закладах загальної середньої освіти відповідно до принципів мотивувального та креативного дизайну, технологічності та інклюзивності, оперативного плану Міністерства освіти і науки України, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки від 17.01.2022 Nо 29.

20:05 13.03.2024

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ДЛЯ ЗАКЛАДІВ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ ЩОДО ВИЗНАЧЕННЯ ОСВІТНІХ ТРУДНОЩІВ І РІВНЯ ПІДТРИМКИ В ОСВІТНЬОМУ ПРОЦЕСІ ЗАКЛАДІВ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ

Ознайомитись з методичними рекомендаціями для закладів загальної середньої освіти щодо визначення освітніх труднощів І рівня підтримки в освітньому процесі закладів загальної середньої освіти можна за посиланням:

15:17 06.02.2024

Навчально-методичний посібник для педагогів і психологів

Навчально-методичний посібник для учнів 5–8 класів «Як ти? Уроки з психології для школярів» був створений у рамках національної антибулінгової програми «Дружній простір». Він містить теоретичну інформацію щодо психологічних особливостей учнів 5–8 класів, а також методичні рекомендації до проведення уроків з психології на такі важливі теми, як: «Самооцінка та самоцінність», «Стрес і стресостійкість», «Взаємодія в команді: конфлікти», «Інакшість іншого та толерантність», «Особисті межі», «Емоційний інтелект», «Основи самопідтримки та самодопомоги у складних ситуаціях». Зазначені матеріали можуть бути використані під час формування громадянської та соціальної компетентності реалізації соціальної та здоров’язбережувальної освітньої галузі Державного стандарту повної загальної середньої освіти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 898 від 30 вересня 2020 р. Навчально-методичний посібник призначений для практичних психологів та соціальних педагогів закладів загальної середньої освіти, а також може бути використаний учителями під час виховних заходів та в позашкільній роботі. Запропонований посібник може супроводжувати як самостійний предмет, так і використовуватися для підсилення інших уроків навчальної програми.

11:44 05.02.2024

ЖИТТЯ З ЕПІЛЕПСІЄЮ. Посібник самодопомоги.

Посібник “Життя з Епілепсією”, розповідає про те, як відновити контакт із світом та оточуючими, як впоратись із труднощами нових умов та прийняти виклики, як впоратись із діагнозом та зберегти стосунки. Посібник буде корисним членам родин, друзям, колегам по роботі, фахівцям, усім, хто зіткнувся з епілепсією. А також для всіх, хто хоче створити дружнє середовище та полегшити адаптацію до нових умов життя.

10:05 05.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено