A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №7
Подільського району м. Києва

Сторінка на стадії наповнення.

Дата: від до Скинути

Теорія та практика від центру кінезіології Петренко

11 січня 2024 року до Інклюзивно-ресурсного центру №7 Подільського району м.Києва завітали засновник центру Павло Петренко та фізичний терапевт  Григорій Васильчук. Гості ознайомили фахівців та батьків з діяльністю центру, з особливостями роботи з особами з особливими освітніми потребами. Провели діагностику фізичного розвитку осіб з особливими освітніми потребами та надали рекомендації батькам. Провели майстер-клас  з демонстрацією базових елементів та парних вправ. Дякуємо за цікаву зустріч!

12:03 12.01.2024

7 грудня відзначається День української хустки.

З нагоди Дня української хустки колектив Інклюзивно-ресурсного центру №7 Подільського району м.Києва  вітає з цим чудовим святом! Сьогодні ми об'єднуємося, щоб вшанувати красу та символіку української хустки, яка стала не лише модним аксесуаром, але й важливим елементом нашої культури.

13:37 07.12.2023

Що таке “м’яка кімната” для рівноваги та як її обладнати в школі

“Мʼяка кімната” – це куточок або дійсно ціла кімната, де можна сенсорно розважитися, перемкнути увагу, осмислити якусь отриману інформацію, розвантажитися і набутися ресурсності. Ідея “мʼякої кімнати” належить ГО  "ЕДКемп Україна". Її вперше презентували наприкінці червня цього року на Національному EdCamp-ВОЛЯ 2023. Тоді вплив “мʼякої кімнати” змогли оцінити учасники та учасниці (не)конференції.

09:38 29.11.2023

Державна служба якості освіти України пропонує алгоритм реалізації індивідуальної програми розвитку

Одним із ключових завдань розбудови якісної школи, визначених у рекомендаціях «Абетка для директора», – створити інклюзивний освітній простір. Державна служба якості освіти України пропонує керівникам закладів освіти поради, як забезпечити ефективну реалізацію індивідуальної програми розвитку дитини з особливими освітніми потребами.

12:25 09.11.2023

Курс тематичних семінарів з питань організації інклюзивного навчання для керівників та педагогічних працівників закладів освіти Подільського району

З 23 по 27 жовтня 2023 року в приміщенні Будинку дитячої творчості Подільського району за сприяння управляння освіти Подільської районної в місті Києві державної адміністрації відбувся курс тематичних семінарів з питань організації інклюзивного навчання для керівників та педагогічних працівників закладів освіти Подільського району. Організаторами заходу є Інклюзивно-ресурсний центр № 7 Подільського району м. Києва (Ольга Нікітюк, Ольга Клименко, Ганна Блеч, Тетяна Гребенюк, Наталія Тимофієнко) за участі Інституту післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка (старший викладач кафедри освітнього лідерства - Аліна Трейтяк). Протягом тижня розглядалися наступні актуальні питання: «Організація інклюзивного навчання у закладі загальної середньої та дошкільної освіти: законодавчий аспект», «Організація роботи команди психолого-педагогічного супроводу учня та вихованця з особливими освітніми потребами», «Розроблення індивідуальної програми розвитку. Практичні поради для педагога»,  «Соціальні історії як інструмент соціального навчання дітей з особливими освітніми потребами», «Арт-терапевтичні технології як засіб реабілітації дітей з особливими освітніми потребами, які постраждали внаслідок війни». Учасники семінарів отримають сертифікати Інституту післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка на 30 годин про підвищення кваліфікації.

12:56 28.10.2023

Посібник «Ляльки з особистими історіями (ляльки – персони): методика соціального та психологічного розвитку дитини»

Методичний посібник для педагогів і тренерів «Ляльки з особистими історіями (ляльки – персони): методика соціального та психологічного розвитку дитини» покликаний надихати педагогів та вдосконалювати їх навичи, аби з допомогою ляльок долати стереотипи й упередження, які лежать в основі стигматизації, виключення та дискримінації. Методика, що ґрунтується на застосуванні ляльок-персон, добре узгоджується з Базовим компонентом дошкільної освіти та сприяє його реалізації. Описується досвід використання методики закладами дошкільної освіти – учасниками проєкту.

09:58 26.10.2023

Посттравматичний стрес у дітей та підлітків. Розпізнати, зрозуміти, вирішити. Книга для батьків

Ця книжка має на меті проінформувати про один феномен, який є на слуху, але він не є чітко описаний: травма і наслідки травми, так званий посттравматичний стрес, у нашому випадку, у дітей та підлітків. На кого орієнтована ця книжка? Насамперед на Вас, дорогі батьки, які піклуються про своїх дітей та підлітків 7 днів на тиждень, 24 години на добу. Це стосується також прийомних батьків та усиновлювачів, батьків у прийомних сім’ях і будинках сімейного типу та усіх тих, хто працюють учителями, вихователями, соціальними педагогами, виконують функції батьків, і при цьому потребують підтримки, щоб розпізнати і зрозуміти посттравматичний стрес, та хочуть прийняти рішення на користь дитини.

09:32 25.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено