A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №7
Подільського району м. Києва

Тренінг для батьків дітей з інвалідністю та порушенням розвитку

Дата: 07.11.2023 08:01
Кількість переглядів: 87

Київський міський центр соціальних служб інформує про навчальні програми для батьків дітей з інвалідністю та порушенням розвитку і просить розповсюдити інформацію.

1. Для батьків, опікунів, рідних дітей з порушенням розвитку від 2 до 9 років проводиться тренінг навичок піклування для родин які мають дітей із затримкою чи порушенням розвитку, розроблений ВООЗ разом з батьківськими організаціями. Тренінг перекладений українською мовою та впроваджується в Україні з 2020 року за підтримки проекту «Психічне здоров’я для України» та Українського офісу ВООЗ. Тренінг передбачає 9 групових занять, 3 телефонні дзвінки, 3 візити додому.

ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ ТРЕНІНГУ: прогрес піклувальників щодо цілей розвитку дитини; покращення залучення дитини до спільної діяльності, комунікації та поведінки; покращення психологічного добробуту піклувальників та функціонування родини в цілому; внесок у зниження стигми у громаді.

ТЕМИ ЗАНЯТЬ:

1. Знайомство. Залучення дитини до активності.

2. Продовжуємо залучати дітей.

3. Допомагаємо дітям залучатися до ігрових та домашніх рутин.

4. Розуміємо комунікацію.

5. Сприяємо комунікації.

6. Запобігаємо викличній поведінці. Допомагаємо дітям бути залученими та регульованими.

7. Навчаємо альтернативам викличної поведінки.

8. Навчаємо новим умінням: маленькі кроки та рівні допомоги.

9. Вирішення проблем та турбота про себе.

МЕТОДОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ ТРЕНІНГУ. В основі тренінгу лежать такі теорії, принципи та науково-доведені підходи: - сучасні теорії розвитку; - принципи соціального навчання; - підхід позитивного батьківства; - прикладний аналіз поведінки; - техніка вирішення проблем; - JASPER (Joint Attention Symbolic Play Engagement Regulation); - PRT (Pivotal Response Treatment); - DTT (Discrete Trial Training). Заняття проводять два фасилітатори, які пройшли відповідну підготовку. Тренінг починається після набору групи і першого візиту в сім’ю до кожного учасника навчання. Місце проведення навчання: вул.Довженко, 2, каб.14, Київський міський центр соціальних служб (метро «Шулявська»). Дата буде повідомлена додатково. Кожний учасник тренінгу отримає посібник учасника до кожного заняття (9 посібників з роздатковими матеріалами та вправами на вище зазначені теми). Заняття проводяться раз на тиждень. Для участі у тренінгах НЕМАЄ потреби, щоб дитині офіційно було встановлено діагноз. Бажаючі взяти участь у тренінгу мають заповнити анкету за посиланням, організатори самостійно з ними зв’яжуться: https://forms.gle/VYxsvEqaVvpyJ41u6 2. Запрошуємо на новий цикл зустрічей «Школи батьків» з обізнаності прав батьків дітей з інвалідністю, бажаючих спеціалістів.

РЕЄСТРАЦІЯ ВІДБУВАЄТЬСЯ ТІЛЬКИ ОДИН РАЗ на усі цикли зустрічей: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScAoNQ3PwqrqAfETuk2PeENP7KQuq0oe7sTfJXhHg01HdEGTQ/viewform

Заняття відбуваються щовівторка з 16.00-18.00 онлайн на платформі ZOOM за одним посиланням: https://us06web.zoom.us/j/85061926220#success

Ідентифікатор конференции: 850 6192 6220

Більш детальна інформація про роботу «Школи батьків» можна знайти в соціальних мережах Фейсбук на сторінці «Друге квітня».

Теми зустрічей: 07.11.2023 - ТЕМА-1. Правова модель інвалідності в контексті Конвенції про права людей з інвалідністю для життя моєї дитини: Незатребуваність права - головна причина, нереалізованості права або чому не спрацьовують прогресивні механізми законодавства.

14.11.2023 - ТЕМА-2. Соціальний захист дітей і осіб з інвалідністю, батьків, гарантований державою: Письмове звернення – це заява на потребу!

21.11.2023 - ТЕМА-3. Забезпечення реабілітаційними послугами: Реабілітація – це умова для створення рівних можливостей!

28.11.2023 - ТЕМА-4. Забезпечення права на освіту для всіх дітей: Немає дітей, яких неможливо навчити – є неправильно підібрані цілі і методики!

05.12.2023 - ТЕМА-5. Система соціальних послуг: Коли батькам доступні ресурси, послуги та соціальна підтримка, вони з великою ймовірністю вибирають життєвий шлях, який веде до нормалізації.

12.12.2023 - ТЕМА-6. Правова та інформаційна допомога: Обізнаний – озброєний!

19.12.2023 – ТЕМА-7. Батьківські об’єднання і переваги громадських рухів у формуванні змін. Не робіть для нас без нас!

26.12.2023 – ТЕМА-8. Підсумкове заняття. Відповіді на запитання. Успішні кейси від учасників навчання.

Ведуча школи: Лариса Татаринова, майстер соціальної роботи, заступниця директора центру соціальних служб Солом'янського району Києва, член правління ГО "Ліга соціальних працівників", юристка. Контактна особа з зазначених питань: Остролуцька Лариса Іванівна, методист, тел.: 456 11 28.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено