A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №7
Подільського району м. Києва

Дата: від до Скинути

Засідання команди психолого-педагогічного супроводу ЗЗСО № 242 Подільського району

31 січня відбулося засідання команди психолого-педагогічного супроводу ЗЗСО № 242 за участю фахівців (консультантів) ІРЦ 7 Подільського району. На зустрічі обговорили результати проведеної роботи зі здобувачами освіти з особливими освітніми потребами, поділилися спостереженнями та рекомендаціями щодо подальшої організації навчального процесу та визначили  освітню траєкторію розвитку! Завдяки злагодженим діям педагогічного колективу, батьків, рекомендаціям фахівців (консультантів) ІРЦ 7 здобувачі освіти з особливими освітніми потребами досягають чудових результатів!

10:10 02.02.2023

Засідання команди психолого-педагогічного супроводу ЗДО №103 Подільського району

Сьогодні, в приміщенні ЗДО № 103, відбулося засідання команди психолого-педагогічного супроводу за участю фахівців (консультантів) ІРЦ 7. Кваліфіковані працівники закладу освіти та інклюзивно-ресурсного центру обговорили питання моніторингу динаміки розвитку, виконання індивідуальної програми та результати корекційної та виховної роботи в закладі. Також намітили план дій на ІІ півріччя 2022/2023 навчального року та розкрили важливе питання командної роботи при наданні корекційно-розвиткових послуг дітям з особливими освітніми потребами. Дякуємо колегам за плідну роботу!

14:32 30.01.2023

Семінар: "Психологічна допомога в кризі з допомогою методів інтегративної арт-терапії". Частина 3

27 січня на семінарі, який провела Корень Людмила Василівна - фахівець (консультант) ІРЦ 7, учасники ознайомитись з новим ресурсним мотивом-символом. Відчули "казковість" і естетичність методу. Цілісне, природне поєднання всіх складових символдрами: уявлення образу, вербалізація його, повторне обговорення своїх переживань, створення малюнка і робота з малюнком дає можливість доопрацювання певної проблематики як на символічному, так і на вербальному рівнях; як на  емоційному, так і на когнітиному рівні.  Психологи працювали з ресурсними OH картами "1001". Ознайомились з новими методами для отримання ресурсу, моделювання позитивного майбутнього.

18:56 27.01.2023

Семінар: "Що має знати дитина перед вступом в школу"

26.01.2023 проведено  семінар на  тему: "Що має знати дитина перед вступом в школу". Були присутні вихователі, методисти, логопеди та вчителі.  Семінар проводила фахівець-консультант ІРЦ 7 Подільського району - Витушко Вікторія. Були розглягуті питання мотиваційної, інтелектуальної готовності дитини до школи. Підкреслили важливість самостійності та темпу  працездатності дитини перед початком навчання у школі.

15:49 26.01.2023

Семінар: "Розвиток комунікації дітей з особливими освітніми потребами. Сучасні технології"

25.01.2023 в конференційній залі ІРЦ №7 Подільського району м. Києва відбувся семінар на тему: "Розвиток комунікації дітей з особливими освітніми потребами: сучасні технології." Спікеркою семінару була фахівець (консультант) ІРЦ №7, вчитель-логопед - Дитяк О. І. На заході були присутні вчителі-логопеди ЗДО та ЗЗСО Подільського району. На семінарі, вкотре, було наголошено про необхідність розвитку комунікативної компетентності в дошкільному та молодшому шкільному віці. Зазначено про особливості розвитку комунікації дітей з ООП. Продемонстровано практичні  методи та прийоми, для розвитку комунікативних умінь.

17:30 25.01.2023

Семінар: "Написання висновків про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку особи"

Комплексна психолого-педагогічна оцінка розвитку дитини є кінцевим результатом процесу оцінювання, що орієнтує фахівців ІРЦ на визначення оптимального освітнього маршруту для кожної дитини з особливими освітніми потребами. Наталія Петренко - фахівець (консультант), практичний психолог-методист ІРЦ 7, 25 січня в приміщенні ІРЦ № 7 Подільського району м. Києва провела семінар на тему: "Написання висновків про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку особи". Фахівець розкрила важливі питання підготовки оформлення висновку про комплексну оцінку. Зосередила увагу присутніх на механізмі проведення оцінки розвитку. Також надала вичерпну інформацію на багато різноманітних запитань, які виникли в ході дискусії. 

16:39 25.01.2023

Засідання команди психолого-педагогічного супроводу ЗЗСО № 45 Подільського району

24 січня в приміщенні закладу загальної середньої освіти № 45 Подільського району, за участі фахівців (консультантів) ІРЦ 7, відбулося засідання команди психолого-педагогічного супроводу. Результативність роботи команди психолого-педагогічного супроводу залежить від координованості дій усіх її учасників. В основі діяльності команди лежить міждисциплінарний підхід, що передбачає взаємодію спеціалістів багатьох галузей (загальна і спеціальна освіта, соціальна педагогіка, психологія тощо) та дає змогу комплексно організувати процеси розвитку, виховання, навчання і соціалізації здобувачів освіти з особливими освітніми потребами. Позитивні стосунки між учасниками надають можливість досягти високих результатів спільної роботи. Дякуємо колегам за співпрацю! 

15:12 24.01.2023

Семінар: "Вплив писемного мовлення на оволодіння іншими навчальними предметами"

24.01.2023 в приміщенні ІРЦ 7 Подільського району був проведений семінар на тему "Вплив стану писемного мовлення на оволодіння іншими навчальними предметами" за участі логопедів,  вчителів, асистентів вихователів, вихователів-методистів. Семінар проводила фахівець (консультант) - Витушко Вікторія. Були розглянуті питання впливу дисграфії та дислексії на навчання дітей та на якість оволодіння навчальними предметами.

10:59 24.01.2023

Семінар: "Раннє втручання. Стимуляція фізичного розвитку дитини"

23 січня в приміщенні Інклюзивно-ресурсного центру № 7 Подільського району м. Києва відбувся семінар на тему: "Раннє втручання. Стимуляція фізичного розвитку". Спікером семінару був - Олександр Гуляк, фахівець (консультант) установи. Раннє втручання надає свої послуги насамперед дітям перших років життя, оскільки раннє виявлення біологічних та соціальних чинників ризику щодо порушення розвитку дитини дає можливість своєчасно почати інтенсивну допомогу в ранньому віці, коли розвиток дитини особливо піддається впливу і є можливість запобігати появі обмежень як у функціонуванні сім’ї, так і в фізичному та психосоціальному розвитку дитини. 

15:56 23.01.2023

Офлайн заняття з дошкільниками

Одним з основних напрямків роботи фахівців (консультантів) ІРЦ 7 є надання корекційно-розвиткових послуг дітям дошкільного віку, які не відвідують заклади дошкільної освіти. Розвивати пізнавальні інтереси дитини, формувати основні інтелектуальні вміння, необхідні для засвоєння знань, закладати основи для подальшого успішного оволодіння знаннями - це основні завдання, які досягаються на заняттях з фахівцями (консультантами) ІРЦ 7. Так, Валентина Гуляєва - вчитель-дефектолог, корекційний педагог, під час надання корекційних послуг, зосереджує свою діяльність на розвитку у дітей з особливими освітніми потребами навчальних здібностей та когнітивних процесі. 

12:58 23.01.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено