A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №7
Подільського району м. Києва

Дата: від до Скинути

Посттравматичний стрес у дітей та підлітків. Розпізнати, зрозуміти, вирішити. Книга для батьків

Ця книжка має на меті проінформувати про один феномен, який є на слуху, але він не є чітко описаний: травма і наслідки травми, так званий посттравматичний стрес, у нашому випадку, у дітей та підлітків. На кого орієнтована ця книжка? Насамперед на Вас, дорогі батьки, які піклуються про своїх дітей та підлітків 7 днів на тиждень, 24 години на добу. Це стосується також прийомних батьків та усиновлювачів, батьків у прийомних сім’ях і будинках сімейного типу та усіх тих, хто працюють учителями, вихователями, соціальними педагогами, виконують функції батьків, і при цьому потребують підтримки, щоб розпізнати і зрозуміти посттравматичний стрес, та хочуть прийняти рішення на користь дитини.

09:32 25.10.2023

Жовтень – всесвітній місяць обізнаності про синдром Дауна

Всеукраїнська благодійна організація ,,Даун синдром"  відмічає  свій 20 день народження! До цієї події було створено   фільм “Двадцятирічні. Квиток у доросле життя”. Цей  фільм  - про людей із синдромом Дауна і діяльність ВБО “Даун Синдром” протягом останніх 20 років, фільм, в якому люди із синдромом говорять від свого імені та від імені цілого покоління молодих людей. Переглянути фільм можна за цим посиланням: https://www.youtube.com/watch?app=desktop&fbclid=IwAR0jhZZGtuNSlGP1iP6gl3Ktrac-7Yof9O2M9RHWMLPXpPkKROHgDXBR6Yk&v=VJL9QW2kfP0&feature=youtu.be

14:26 19.10.2023

Засідання команди психолого-педагогічного супроводу за участю фахівців (консультантів) ІРЦ 7

Забезпечити інклюзивний освітній простір — одне з завдань розбудови якісної школи. Команда психолого-педагогічного супроводу є важливою частиною якісного інклюзивного навчання у школі. Адже саме вона розробляє індивідуальну програму розвитку дитини, моніторить її виконання, вносить зміни, створює умови для інтеграції дітей з особливими освітніми потребами в освітнє середовище та допомагає вчителям організувати інклюзивне навчання. Протягом вересня місяця фахівці (консультанти) Інклюзивно-ресурсного центру № 7 Подільського району м. Києва приймали участь у засіданнях команд супроводу закладів дошкільної та загальної середньої освіти Подільського району. Налагоджена робота учасників команди супроводу дає позитивні результати в повсякденній роботі колективу закладу освіти зі здобувачами освіти. Разом до премоги!

13:46 21.09.2023

Комплексна психолого-педагогічна оцінка розвитку в ІРЦ

Комплексне психолого-педагогічне оцінювання розвитку дитини є одним з механізмів забезпечення права дітей на належну освіту. Її проведення - одне із завдань діяльності інклюзивно-ресурсних центрів. Комплексна оцінка розвитку проводиться з метою визначення особливих освітніх потреб дитини, в тому числі коефіцієнта її інтелекту, розроблення рекомендацій щодо програми навчання, особливостей організації психолого-педагогічної допомоги відповідно до потенційних можливостей психофізичного розвитку дитини. Щоденно команда кваліфікованих фахівців Інклюзивно-ресурсного центру № 7 Подільського району м. Києва надає послуги громаді Подільського району. Так і сьогодні, 21 вересня, проходять комплексні псхолого-педагогічні оцінки розвитку в приміщенні Інклюзивно-ресурсного центру № 7 Подільського району. Разом до перемоги!

10:16 21.09.2023

ЗАПУСК МОВЛЕННЯ - один з багатьох напрямків роботи вчителя-логопеда

«Запуск мовлення» – це коли дитина почне повторювати прості слова та фрази за дорослими, адже саме через імітацію запускається і розвивається мовлення у людини. Поки дитина не буде повторювати прості звуки, лепетні слова, на жаль, мовлення буде відсутнє, або не буде розвиватися.

17:30 20.09.2023

З Днем Незалежності!

МАТИ-УКРАЇНО! Перше наше слово з нами повсякчас, Мати-Україно, ти одна у нас! Ниви і діброви, і садів окрас — Рідна мати Батьківщино, Ти ж одна у нас! Хай же мир і дружба поєднають всіх, І дзвенить дитячий безтурботний сміх. Нам зоріє доля світла і ясна. Рідна мати Батьківщино, Ти ж у нас одна! (М. Сингаївський)

08:01 24.08.2023

Ранній розвиток дитини

Дитина – цілісна особистість, і її гармонійний розвиток залежить від можливості реалізовувати увесь потенціал, що дала їй природа. Цей посібник дає інформацію про особливості рухового, мовленнєвого, сенсорного та психоемоційного розвитку, а також дає рекомендації щодо створення умов для різнобічного розвитку малюка.

09:40 28.07.2023

Денний догляд для дітей (соціальна послуга)

На базі  Київського міського центру реабілітації дітей з інвалідністю, де функціонує Дитяча точка СПІЛЬНО (від організації “Соціальна Синергія”), запрацювала нова послуга — денний догляд. Ця соціальна послуга передбачає догляд і нагляд  за дітьми протягом дня чи певного часу. На нашій локації цією послугою можна користуватися щодня впродовж 4 годин. Діти перебувають з соціальним фахівцем та психологом, які пройшли спеціальне навчання щодо особливостей послуги денного догляду.

16:03 27.07.2023

Онлайн-безпека дітей з особливими освітніми потребами. Що важливо знати батькам.

Громадська організація #stop_sexтинг запрошує батьків та спеціалістів, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами (працівників освітніх закладів чи денних центрів для дітей), на вебінар “Онлайн-безпека дітей з особливими освітніми потребами. Що важливо знати батькам”, що відбудеться 13 червня о 19:00 на ютуб-каналі  https://www.youtube.com/watch?v=THDU8A8-Cjw Реєстрація за посиланням: 

08:35 13.06.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено