A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №7
Подільського району м. Києва

Батьків

Дата: від до Скинути

ТІЛЕСНІ ТЕХНІКИ БОРОТЬБИ ЗІ СТРЕСОМ ДЛЯ ДІТЕЙ

Нехай дитина уявить себе лінивим кошеням. Вона має глибоко позіхнути і потягнутися у різні сторони. Під час таких простих дій тіло напружується ще сильніше, а згодом приходить розслаблення. Для позитивних емоцій можна урізноманітнювати гру мурчанням і нявканням.  

14:25 12.04.2022

ЗНЯТТЯ СТРЕСУ ЗА ДОПОМОГОЮ МАЛЮНКА

Намалюй свій тривожний стан у вигляді лінії і послідовно змінюй її на красивіший і складніший малюнок. Часто тривога може стати чудовою основою для зосередження та розвитку нових ідей.  

14:25 12.04.2022

Як говорити про війну з дітьми, які мають інтелектуальні порушення

Чи потрібно взагалі говорити з ними про такі складні теми? Відповідь - так, обовязково. Знання допомагає знизити тривогу. Якщо Ви не поясните дитині ситуацію, вона буде будувати здогадки сама, що може викликати зростання занепокоєння.

20:41 11.04.2022

Самодопомога у кризових ситуаціях (поради від Ізраїльських психологів)

Ізраїльські психологи розробили низку протоколів, які допомагають швидко повернутися до дійсності у кризових ситуаціях. Це прості техніки, які можуть здатися дещо примітивними, але насправді є дуже дієвими.

20:41 11.04.2022

ЯК ГОВОРИТИ З ДІТЬМИ З РОЗЛАДАМИ АУТИЧНОГО СПЕКТРУ

Діти з розладами аутичного спектру унікальні і бачать світ не так як інші люди. Їх відмінності яскраво виражені в контексті навичок спілкування. Вони користуються власною мовою і оперують системою, яка працює на них.  

18:57 08.04.2022

ЯК РОЗПОВІСТИ ДИТИНІ ПРО СМЕРТЬ БЛИЗЬКОЇ ЛЮДИНИ?

ЯК РОЗПОВІСТИ ДИТИНІ ПРО СМЕРТЬ БЛИЗЬКОЇ ЛЮДИНИ? 1. Обов’язково треба сказати дитині правду, як би це не було боляче. Часто батьки не говорять дітям про смерть близького через страх «зустрітися» з реакцією дитини, з її почуттями. Правда дитині потрібна для того,щоб зрозуміти ситуацію, різкі зміни в житті. З невідомості народжується страх. Малюк сприймає це по своєму. Він може подумати, що причина в ньому, що він не такий як треба, поганий і тому близька людина його покинула. Це може призвести до життєвого девізу «Я не вартий нічого в цьому житті». Або може бути інший варіант – дитина може подумати, що людина, яка померла погана, оскільки покинула. Це може призвести до думки про те, що неможна нікому довіряти в цьому світі, оскільки навіть рідна людина зрадила.

15:44 30.03.2022

Таємна опора: емоційний зв’язок у житті дитини. Людмила Петрановська

У цій книжці ви неодмінно знайдете потрібні відповіді: Як формується прив’язана язаність до батьків від дитинства до підліткового віку? Як стати для сина або дочки міцною і при цьому таємною опертям і виростити їх упевненими й самодостатніми? Що краще: ранній розвиток або природне опанування навичок, дитячий садок або виховання бабусі, свобода або контроль? Повчальна книжка поділена на розділи за віком дитини: від народження до року, від року до трьох, від чотирьох до семи… закінчується розділом “Після дитинства”. Окремі розділи присвячені кризовим рокам – один, три, шість-сім.”Написана кваліфікованим психологом та педагогом, вона стане прекрасним другом та порадником для вашої родини!

14:51 30.03.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено