A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №7
Подільського району м. Києва

Я дитина

Дата: від до Скинути

Заняття: "Білочка"

Мета заняття: Вчити дітей опису тваринки за опорною схемою, відповідати на питання за її змістом. Розвивати мовлення, сприймання, спостережливість. Виховувати у дітей любов до природи.

11:19 13.10.2022

Малюємо разом!

Малювання – перший вид творчої діяльності дитини. З раннього віку діти беруться за олівці і фарби, створюючи поки ще “неслухняними” ручками свої живописні шедеври. Вже до початкової школи малювання стає усвідомленим, систематичним заняттям. На цьому етапі абсолютно не важливо, чи є у дитини художній хист. Уроки малювання для нього – це обов’язкова умова формування і розвитку різнобічної, гармонійної особистості. Картина, написана маленьким художником, – предмет гордості для батька та матері. Однак для розвитку дитини уроки малювання цінні не результатом, а безпосередньо творчим процесом.

11:42 12.10.2022

Долучайте своїх дітей до занять! Моя сім'я.

Мета занняття: формувати у дітей первинні уявлення про родину; сім'ю, людей, які живуть разом. Називати кожного члена родини, активізувати словник. Розвивати уміння слухати. Виховувати почуття любові та поваги до кожного в родині.

11:01 12.10.2022

Розвиваємо дрібну моторику рук

Якщо дитинка пізнає світ руками через дотики, маніпуляційні співставляючі рухи, то це означає, що розвивається мозок. Розвивається мозок - розвиваються пізнавальні процеси мислення, увага, пам"ять, мовлення. Любимо своїх діток❤

09:47 23.09.2022

Малювання штампами за допомогою фруктів та овочів

Чергова цікава ідея для дитячої творчості. Зазвичай, нетрадиційне малювання не потребує надто ретельної та довгої підготовки. В основному для цього використовуються підручні та загальнодоступні матеріали. Для малювання штампами можна взяти абсолютно звичайні речі, включаючи фрукти та овочі: половинки яблука чи лимона,картоплі чи цибулини. Цією технікою можна навіть створювати справжні шедеври. Такими картинами можна прикрасити кухню. А можна використати цю ідею для декору подарунків та упаковок для них. А ще — це відмінний спосіб вивчити назви фруктів і овочів в невимушеній атмосфері. Для того, щоб малюнок вийшов красивим, знадобиться намалювати основу для картини. Так можна намалювати стежку, стебла квітів чи гілки. Після цього, виберіть штамп, вмочіть його в фарбу та прикладіть до паперу. Таким чином ви отримаєте кольорові відбитки, за допомогою яких можна оформити листя, пелюстки квітів. Отже, вам знадобляться різні овочі, фрукти і фарби. Якщо взяти акрилові, картини вийдуть набагато яскравіше і красивіше, ніж з використанням гуаші. Акварель не підійде для цієї техніки, оскільки вона сильно розтікається. Зробіть зріз плода або пучка листя, вмочіть у фарбу і поставте штамп на папері. Красиві штампики виходять з половинок яблук або груш. Дуже цікаво малювати пекінською капустою або зібраними в пучок і закріпленими гумкою листям салату. Головне— зробити рівний зріз, щоб малюнок вийшов рівномірним і красивим. Спробуйте зробити відбитки болгарського перцю — вийдуть листочки конюшини. Красиво малювати половинками цитрусових. Такі малюнки вийдуть ще і ароматними. Надихайтеся, розвивайтеся!

16:43 19.09.2022

Малювання ватними паличками

Образотворча діяльність має надзвичайно важливе значення для всебічного розвитку особистості. В процесі створення малюнка у дитини формуються такі якості, як спостережливість, естетичне сприйняття, творчі здібності. Під час виконання роботи із образотворчої діяльності дитина постійно тренує рухи пальців рук. Вченими доведено, що розвиток зон мозку, які відповідають за мовлення, відбуваються під впливом імпульсів, що йдуть від пальців. Крім того, стимулювання мовленнєвого розвитку дітей шляхом тренування мілкої моторики є одночасно й підготовкою руки до письма. Мотивувати дітей до створення прекрасного своїми руками допоможе нестандартний підхід у методиці навчання навичкам та прийомам малювання, зокрема, нетрадиційними техніками. Ці техніки викликають у дітей безліч позитивних емоцій, відкривають можливості використовувати добре знайомі предмети в якості художніх матеріалів. Представляємо до уваги, техніку малювання ватними палочками. Для цієї техніки знадобляться аркуш паперу, фарби, ватні палички та склянка з водою. Дошкільники можуть замальовувати аркуш паперу з нанесеним контуром малюнка, крапковим способом. Діти шкільного віку зможуть самостійно створювати сюжет. Спробуйте і переконайтесь як це цікаво.

14:48 25.05.2022

Кава – напій та чудовий матеріал для малювання, джерело натхнення!

Малювання кавою – це оригінальна знахідка, що допомагає проводити цікавий майстер-клас як для дітей, так і для дорослих. Дітям незвичайне малювання допомагає розвивати уяву та вчить працювати пензлем, розвинути моторику, а дорослим – отримати естетичну насолоду та виявити творчу фантазію. Матеріали, які вам знадобляться для малювання  кавою: - папір  щільний акварельний; - пензлі; - палітра; - кава ( можна використовувати  міцно заварену молоту каву, а можна - розчинну у гранулах, вода дає насичений майже чорний тон); - вода (необхідна для приготування кавового  розчину та для миття пензликів у процесі малювання. Розчин готується завчасно); - серветки; - за бажанням – ваніль, цукор, сіль, кориця (це можна використовувати у малюванні, додаючи у розчин або просто посипаючи на вологий папір).

13:09 05.05.2022

Розмалюю писанки...

Розмалюю писанку, Розмалюю, Гривастого коника Намалюю. Розмалюю писанку, Розмалюю, Соловейка-любчика Намалюю. А сопілка буде грати, Соловейко щебетати, А гривастий кониченько – Славно танцювати

12:53 22.04.2022

Цікаві ідеї до Великодня

Зовсім трохи часу залишається до найсвітлішого свята Великодня! На сторінках нашого сайту ми підготували для вас святкову добірку тематичних матеріалів та цікавих ідей творчого та розвивального спрямування до Великодня. До вашої уваги представлені цікаві поробки: - з паперу, фетру, ниток, природніх матеріалів, які можна спробувати зробити та прикрасити оселю до свята; - аплікації, розмальовки, ігрові розвивальні вправи, щодо розвитку дрібної моторики, які можна самостійно роздрукувати та запропонувати дитині; - пластилінові забавки, матеріали щодо творчого використання і роботи з пластиліном, що сприяють розвитку координації пальців, розвитку уваги, уяви, фантазії; - розрізні картинки-пазли, допоможуть розвивати пам'ять, мислення, математичні здібності під час дистанційної роботи та організації дозвілля вашої дитини; - розвивальні дидактичні ігри, вправи для розвитку логічного мислення, мовлення та активізації пізнавальної діяльності. Виконання ігрових дій сприяє розвитку спостережливості, уваги та викликає позитивні емоції.

18:34 21.04.2022

Малюємо свою вербову гілочку

Не я б'ю, верба б'є, за тиждень Великдень... Вже цієї неділі православні християни святкують Вербну неділю. Традиційно у цей день  люди йдуть до церкви, щоб освятити вербові гілочки. А, повернувшись додому, вітають своїх рідних і близьких, легенько б’ючи їх освяченими гілочками, і примовляють: "Не я б’ю, верба б’є, за тиждень Великдень". 

21:53 15.04.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено