A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №7
Подільського району м. Києва

Денний догляд для дітей (соціальна послуга)

Дата: 27.07.2023 16:03
Кількість переглядів: 61

На базі  Київського міського центру реабілітації дітей з інвалідністю, де функціонує Дитяча точка СПІЛЬНО (від організації “Соціальна Синергія”), запрацювала нова послуга — денний догляд. Ця соціальна послуга передбачає догляд і нагляд 💛 за дітьми протягом дня чи певного часу. На нашій локації цією послугою можна користуватися щодня впродовж 4 годин. Діти перебувають з соціальним фахівцем та психологом, які пройшли спеціальне навчання щодо особливостей послуги денного догляду.

Під час денного догляду фахівці проводять групові заняття з дітьми на розвиток та взаємодію, діти граються та вчаться комунікувати між собою. Пріоритет надають родинам ВПО, оскільки їм більше необхідна підтримка через відсутність друзів та рідних у новому місті. У цей час батьки мають можливість зайнятися власними справами: оформити документи 🗓, піти до лікаря 🧑‍⚕️, отримати гуманітарну допомогу.

Для деяких батьків це можливість просто годинку перепочити, сходити на каву чи у перукарню. Особливо це актуально для батьків, що перебувають з дітьми 24/7 і не мають підтримки від друзів чи родичів, щоб знайти на себе вільну хвилинку. Емоційно відпочивати та бути у ресурсі дуже важливо для підтримки батьківського потенціалу, тому послуга денного догляду — це не лише про розвиток дітей, але про забезпечення емоційного добробуту батьків 🧘‍♀️.

💬 “Як тільки послуга запрацювала, ми розіслали повідомлення усім своїм бенефіціарам. Для багатьох батьків це дуже актуальна послуга, тому ми проводимо відбір, кому послугою потрібно скористатися якнайшвидше, бо охочих дуже багато. Батьки приходять на точку і обговорюють з фахівцями в який час зручніше приводити дітей. Одна мама проходила обстеження у лікарні і дитина до нас приходила кожного дня. Ми націлюємо батьків, щоб цією послугою користувалися хоча б 3 дні у тиждень, бо хочеться прийняти всіх дітей, а місць не так і багато. Зараз у нас одночасно 8 дітей віком від 4 до 11 років”, — ділиться Світлана Колєснікова, психологиня точки СПІЛЬНО.

✨Групу відвідують діти з інвалідністю та нормотипові діти.

💬 “У нас на денному догляді є хлопчик, що пересувається на кріслі колісному і дівчинка 5 років запитала, що з хлопчиком, чому він так виглядає. Ми їй пояснили, вона кивнула головою, що зрозуміла, і пішла далі з ним гратися. Це дуже важливо для спільної взаємодії та розуміння, що діти можуть бути різні, але при цьому вільно спілкуватися та гратися”, — розповідає пані Світлана.

Послуга денного догляду одночасно сприяє соціалізації та розвитку життєвих навичок дитини, сприяє інтеграції та захисту прав дітей, а також надає можливість батькам і опікунам перепочити та займатися своєю професійною діяльністю.

⭐️ Для того, щоб отримати послугу денного догляду Вам необхідно зробити наступні кроки:

  1. Прийти на Дитячу точку СПІЛЬНО за адресою:📍вулиця Олени Теліги, 37-г при Київському міському центрі реабілітації дітей з інвалідністю.

  2. Поспілкуватися з нашим ФСР та психологом, щоб вони зробили оцінку потреб та визначили чи необхідна Вам ця послуга.

  3. Якщо послуга денного догляду передбачена для Вашої сім’ї, то вам необхідно підготувати такий пакет документів:

  • документи, що посвідчують особу батьків;

  • свідоцтво про народження дитини;

  • довідка ВПО;

  • індивідуальна програма розвитку, якщо дитина має інвалідність.

Будемо раді допомогти усім охочим скористатися послугою.

Раді можливості співпраці з Київським міським центром реабілітації дітей з інвалідністю.

⠀Джерело: https://www.facebook.com/groups/spilno.project/permalink/1638089796687290/?paipv=0&eav=AfatbQJ4QnQFX6Mta_2MilQL7vHjAeWtjfy0F8Ys9Y_oDVzUYUOwToQK_hhY08IPgZM&_rdr

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено