A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №7
Подільського району м. Києва

Як говорити про війну з дітьми, які мають інтелектуальні порушення

Дата: 11.04.2022 20:41
Кількість переглядів: 49

Чи потрібно взагалі говорити з ними про такі складні теми? Відповідь - так, обовязково. Знання допомагає знизити тривогу. Якщо Ви не поясните дитині ситуацію, вона буде будувати здогадки сама, що може викликати зростання занепокоєння.

 

  • Якщо рівень розвитку дитини дозволяє задавати питання і розуміти відповіді, то потрібно надавати відповіді на тому рівні, який доступний дитині.

 

  • Важливо забезпечити візуальну підтримку за допомогою малюнків, простих символів як розуміння мовлення, так і можливості вираження власних переживань дитини.

 

  • Важливо донести до дитини реальну інформацію, але уникати складних деталей та подробиць.

 

  • Якщо дитина весь час повторює одні і ті самі (або схожі) запитання, то потрібно повторювати відповіді стільки разів, скільки це потрібно дитині. Таке повторення допомагає дітям засвоювати та обробляти отриману інформацію.

 

Важливо! Не говоріть дітям фрази на кшталт "Все добре, нема про що хвилюватися". Тому що діти сприймають і відчувають, що щось не так, що є якісь зміни, і важливо не заперечувати цю їх внутрішнє чуття. Навіть, якщо вони далеко не все розуміють, не говорять, але вони відчувають, що у їх реальному житті відбуваються зміни.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено