A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №7
Подільського району м. Києва

Дата: від до Скинути

Засідання за круглим столом

16 січня в приміщенні Інклюзивно-ресурсного центру № 7 Подільського району м. Києва відбулася зустріч педагогічних працівників ЗДО № 103 та фахівців (консультантів) ІРЦ 7 Подільського району. На спільному засіданні розглянули питання: - нормативно-правова база з питань інклюзивного навчання; - організація інклюзивного навчання в закладах дошкільної освіти; - робота команди психолого-педагогічного супроводу в ЗДО. Дякуємо колегам за плідну роботу та співпрацю!

15:52 16.01.2023

Семінар: "Нумікон" - проста математика для дітей з ООП"

Нумікон — мультисенсорна методика, програма і набір наочного матеріалу. Розроблена  в Англії в  1996-1998  рр.  для дітей, що мають труднощі при вивченні математики. Створена таким чином аби задіяти сильні сторони маленьких учнів - здатність навчатися практично, спостерігаючи та розпізнаючи паттерни, тобто запам‘ятовувати, а потім розпізнавати стандартизованім зразки або шаблони при наступних уявленнях. 13 січня Гуляєва Валентина Петрівна - фахівець (консультант), вчитель-дефектолог (корекційний педагог), вихователь-методист ІРЦ 7, в пиміщенні установи, провела навчальний семінар на тему: "Нумікон" - проста математика для дітей з ООП". Дякуємо колегам за співпрацю!

15:44 13.01.2023

Семінар: "Як працювати з дошкільниками з ООП в умовах воєнного стану"

Створення безпечних і комфортних умов перебування дітей в закладах дошкільної освіти є ключовим завданням роботи колективів дитячих садочків. Аби допомогти педагогічним працівникам спрямувати освітній процес на збереження та відновлення  фізичного, психічного та духовного здоров’я вихованців, Гуляєва Валентина Петрівна - фахівець (консультант), вчитель-дефектолог ІРЦ 7 поділилася досвідом роботи з колегами-дошкільниками Подільського району. 12 січня в приміщенні Інклюзивно-ресурсного центру № 7 Подільського району м. Києва пані Валентина провела семенар на тему: "Як працювати з дошкільниками з ООП в умовах воєнного стану".

16:04 12.01.2023

Семінар: "Психологічна допомога в кризі за допомогою методів інтегративної арт-терапії". Частина 1

Петренко Наталія Анатоліївна - фахівець (консультант), практичний психолог, кваліфікований арт-терапевт Інклюзивно-ресурсного центру № 7 Подільського району м. Києва 11 січня провела навчально-практичний семінар на тему: "Психологічна допомога в кризі за допомогою методів інтегративної арт-терапії". Протягом двох годин колеги з закладів дошкільної та загальної шкільної освіти Подільського району мали можливість опанувати методи інтегративної арт-терапії для психологічної допомоги дітям та вчителям. Семінар включав в себе теоретичну та практичну частину. Під час практичної діяльності, в другій частині семінару, педагоги, використовуючи методи заземлення, саморегуляції та вправи відновлення ресурсу - покращили свій емоційний стан та зняли напругу.

14:34 11.01.2023

Семінар на тему: "Навчання дитини з заїкуванням"

10 січня 2023 року на базі Інклюзивно-ресурсного центру № 7 Подільського району м. Києва проведено семінар на тему: "Навчання дітей із заїкуванням". Семінар проводила фахівець-консультант ІРЦ 7  Подільського району - Витушко Вікторія. Серед присутніх були: вчителі та  логопеди шкіл та дошкільних закладів освіти Подільського району. Під час семінару були розглянуті причини виникнення, перебіг та види заїкання. Надано рекомендації щодо створення сприятливих умов для успішного навчання дітей із заїкуванням.

12:51 10.01.2023

Семінар на тему: «Вправи та завдання для профілактики дисграфії та дислексії у дошкільників»

09 січня 2023 року в конференц-залі ІРЦ №7 Подільського району м.Києва було проведено семінар на тему: «Вправи та завдання для профілактики дисграфії та дислексії у дошкільників». Спікеркою заходу була фахівець-консультант центру, вчитель-логопед - Дитяк Олена Іванівна. Присутні були вихователі, логопеди ЗДО та вчителі початкових класів Подільського району.  На семінарі було розкрито поняття «дисграфія», «дислексія», сформовані причини виникнення порушень, опрацьовано вправи та завдання для профілактики виникнення порушень писемного мовлення в дошкільному віці. Після виступу доповідача, відбулося обговорення та обмін досвідом між слухачами.

11:18 10.01.2023

Засідання команди супроводу в онлайн форматі

10.01.2023р. фахівці (консультанти) ІРЦ №7 прийняли участь в засіданні команди психолого-педагогічного супроводу  ЗДО №563. Під час засідання було обговорено успіхи та труднощі, відкореговано індивідуальну програму розвитку дитини з особливими освітніми потребами. Намічено напрямки  роботи протягом наступних трьох  місяців. Дякуємо колегам за плідну роботу та співпрацю.

10:51 10.01.2023

Cемінар "Психологічна допомога дітям, які зазнали стресових чинників. Використання методу СИМВОЛДРАМА". Частина 1

Сьогодні, 05 січня, в приміщенні Інклюзивно-ресурсного центру № 7 Подільського району м. Києва відбулася перша частина навчального семінару на тему: "Психологічна допомога дітям, які зазнали стресових чинників. Використання методу СИМВОЛДРАМА". Кваліфікований фахівець (консультант), практичний психолог, сертифікований консультант - Корень Людмила Василівна, ознайомила учасників семінару з технікою кататимно-імагінативної психотерапії. Дана техніка є особливо ефективною у процесі  психологічної реабілітації дітей. Учасники групи  відчули, як відбувається  відновлення та зміцнення власних психологічних ресурсів. 

11:02 06.01.2023

Семінар на тему: «Використання дидактичних ігор на заняттях з розвитку фонематичних процесів в ЗДО»

04 січня 2023 року в конференц-залі ІРЦ №7 Подільського району м.Києва було проведено семінар на тему: «Використання дидактичних ігор на заняттях з розвитку фонематичних процесів в ЗДО». Спікеркою заходу була фахівець (консультант) установи, вчитель-логопед - Дитяк Олена Іванівна. Присутніми були вихователі та логопеди ЗДО Подільського району.  На семінарі було розглянуто та розкрито досить актуальну тему щодо розвитоку фонематичних процесів у дошкільників засобами дидактичних ігор, про важливість цих заходів в підготовці дітей до навчання у школі. Також слухачам було продемонстровано та надано значну кількість ідей з виготовлення дидактичних ігор для використання їх на корекційно-розвиткових заняттях та у повсякденні.

11:13 05.01.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено