A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №7
Подільського району м. Києва

Чому ми рекомендуємо малювати всім?

Дата: 15.04.2022 19:15
Кількість переглядів: 166

Головним завданням дорослих у такий нестабільний та непростий час має бути турбота та підтримка психоемоційного стану дітей. Саме творчість є одним з найкращих способів вирішити багато психологічних проблем.

 Арт-терапія – надзвичайно корисна  терапевтична, творча  діяльність, спрямована на гармонізацію внутрішніх психологічних процесів і навколишнього середовища через творче самовираження дитини. Через малюнок, розповідь, музику,  гру  дитина передає те, що для неї важливо і що її хвилює. Отже з одного боку, арт-терапія дає можливість виявити причини емоційного виснаження, тривожності, а з іншого – можливість використовувати творчість  як відновлювальний ресурс. Арт-терапія реалізується на основі використання різних видів мистецтва, в тому числі через художню діяльність, а саме малювання.

Чому ми рекомендуємо малювати всім?

Тому що, немає кращого  способу привести нервову систему в норму, заспокоїтися, отримати свою порцію ресурсу та гарного настрою, ніж творчість для задоволення. Тож, пропонуємо  долучитися, отримати гарні емоції від нетрадиційного малювання, а саме малювання долоньками. Малювання за допомогою пальців, кулачків, долоньок має величезну користь для розвитку сприйняття кольору, збагачення тактильного досвіду моторики руки й нервової системи в цілому, розвитку фантазії та уяви.

Запропонуйте дитині зробити малюнок на папері відбитком долоньки та фантазуйте разом! Діліться ідеями на нашій сторінці!

Наші маленькі таланти!!! Оригінальні  « художні долоньки» прикрашають онлайн -сторінку нашого центру. Дякуємо, чекаємо ще…
 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено