A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №7
Подільського району м. Києва

ПІДБІРКА КОРИСНИХ КНИГ ДЛЯ ДІТЕЙ ТА ЇХ БАТЬКІВ

Дата: 17.04.2022 16:43
Кількість переглядів: 132

  1. «Як говорити, щоб діти нас слухали. Як слухати, щоб діти з нами говорили.» Адель Фабер та Елейн Мазліш. Нова книжка відомої сімейної психологині, авторки бестселерів «Що робити, коли...» і «Таємна опора...» відповідає на одвічні запитання батьків про особливості виховання дітей.

Дуже часто виявляється, що саме незгоди у взаєминах змушують дитину поводитися не найкращим чином, а батьків — дратуватись і вдаватись у відчай. Дорослі не розуміють потреб і захоплень власних дітей, а діти не слухаються, нехтують правилами і брешуть. Експертка у сфері виховання допоможе знайті з дитиною спільну мову, розв'язків зв'язати конфліктні ситуації, зберегти терпіння та віднайти розуміння й мир у сім'ї.

 

  1. «Мій дідусь був черешнею: доки тебе хтось любить, померти неможливо» Нанетті Анджела

Ця книга - родинна історія хлопчика Тоніно, розказана від його імені. Проста і казкова водночас. Така, що зачепить кожного знайомими ситуаціями, подіями, фразами і страхами.

У Тоніно є мама й тато, які не завжди знаходять спільну мову. Є дідусь і бабуся міські, а є - сільські. І вони зовсім різні, бо живуть у різних світах. І саме сільські дідусь і бабуся - Оттавіано і Теодолінда - словами, вчинками, тим, які вони є, відкривають перед Тоніно, а отже - й перед нами, скарби емоцій, вчать розуміти себе й близьких, сприймати і переосмислювати навіть найскладніші речі та явища. Навіть смерть, яка є є невід'ємною частиною життя.

Ця історія - повернення в дитинство з його можливістю неможливого і нагадування про те, що дива існують поряд з нами, і що, попри сум, несправедливість та розпач, ми таки зуміємо їх побачити, якщо тільки відкриємо до них серце.

 

  1. «Усе про твоє тіло» Полін Ауд

Світ людини насправді великий! Для дітей він поки що таємничий, але такий цікавий. Змалечку малюки пізнають своє тіло.

В книзі знайдете відповіді на запитання про будову тіла та всі природні процеси, які з ним можуть відбуватись.

Малюнки та текст написаний так, щоб це було зрозуміло для дитини з 5-ти років.

 

  1. Секрети спокою "Лінивої мами" А. Бикова

Перебувати у гармонії зі світом корисно для кожної людини. А для жінки, яка має сім'я ю, дітей - такий стан є гарантією здоров'я фізичного та духовного всіх оточуючих та її самої.

Відома психолог, педагог та блогер Ганна Бикова продовжує серію популярних книжок про «ліниву маму» цінними порадами щодо мудрої поведінки відносно роздратувань, істерик, зварок, оцінок, порівнянь із іншими, відмов та інших негативних життєвих явищ, які стають причинами неспокою.

Авторка підтвержує тезу, що коли мама у гармонії із собою, тоді всі, неминучі в більшості, проблеми вирішити набагато легше; що ніколи абсолютна концентрація на проблемах дитини, жертовна позиція мамі не принносить добра ні одій зі сторін. Вміння досягти життєвого балансу є дуже цінною рисою. Давайте набувати її разом із книгою «Секрети спокою «лінивої мами».

 

  1. «Емоції для розвитку емоційного інтелекту у дітей з РАС» Валерія Кісельова-Саврасова Книга "Емоції" – це перше видання серії "Дитина і соціум", призначений для розвитку емоційного інтелекту у дітей з РАС.

Для дітей віком від 3-х років.

Книга "Емоції" має 10 розворотів із ситуаціями, які відповідають певному емоційному стану, а також вправи на закріплення знань. На кожному розвороті малюнки з історіями, де герої книжки — хлопчик і дівчинка — переживають різні емоції. Читаючи книгу, дитина вчиться реагувати на різні ситуації, усвідомлює, як ми власними вчинками впливаємо на людей, як прийнятно і неприйнятно поводитися у суспільстві. Заняття за таким виданням розвивають мовлення та навички взаємодії, сприяють розвитку саморегуляції, кращому розумінню соціальних правил, розширюють уявлення про різноманітність емоцій.

Книжка підійде для дітей з особливими освітніми потребами. Зокрема з аутизмом, синдромом Дауна, ЗПР. За цим виданням можна займатися як вдома, так і в навчальних закладах. Книжка підійде для інклюзивного навчання.

"Емоції" містить детальну інструкцію про те, як ефективно працювати з книгою.

Три види завдань наприкінці книжки допоможуть закріпити пройдений матеріал.

 

  1. «Історія хлопчика Лева, який боявся залишатися без мами» Ольга Товпеко

Ваша дитина плаче та боїться, коли ви полишаєте її? Не любить ходити в садок або до школи? Тривожиться через дрібниці? Ця книга - справжнє спасіння для батьків тривожних малюків!

Історія допоможе дитині зрозуміти свої почуття та опанувати їх за допомогою простих технік - “ключів від тривоги”, які завжди поруч. 

Книга навчить дитину нескладним вправам самозаспокоєння, коли вас не буде поряд.

Книга розрахована на дітей 5-12 років та має інструкцію для батьків, як організувати читання, щоб досягти найкращих результатів. 

 

  1. «Безліч емоцій. Що означає кожна?» Частина 1 Частина 2 Дженніфер Мур-Маллінос

У книгах "Безліч емоцій" дитина навчиться розрізняти почуття, емоції, відчуття. Адже кожен переживає найрізноманітніші почуття та емоції.

Є серед них приємні: відчуття щастя, приємного здивування або схвильованості, але є й протилежні — сум, гнів, пригнічений стан.

Дитина зможе зрозуміти, що значить нудьгувати або бути в грайливому настрої. Навчиться насолоджуватися приємними емоціями, а коли переживатиме протилежні, просто зможе вирішити проблему — і почуватиметься набагато краще.

 

  1. «Якщо з дитиною спокійно» Людмила Петрановська

Нова книжка відомої сімейної психологині, авторки бестселерів «Що робити, коли...» і «Таємна опора…» відповідає на одвічні запитання батьків про особливості виховання дітей.

Дуже часто виявляється, що саме незгоди у взаєминах змушують дитину поводитися не найкращим чином, а батьків — дратуватись і вдаватись у відчай. Дорослі не розуміють потреб і захоплень власних дітей, а діти не слухаються, нехтують правилами і брешуть. Експертка у сфері виховання допоможе знайти з дитиною спільну мову, розв’язати конфліктні ситуації, зберегти терпіння та віднайти розуміння й мир у сім’ї.

 

  1. «Поради батькам і педагогам. Сонячні діти. Діти із синдромом Дауна» Чеботарьова О.В., Гладченко І.В.

Книжка містить методичні рекомендації й корисні поради батькам, які виховують дітей із синдромом Дауна, та педагогам

Автори розповідають про особливості розвитку їхньої дитини, її можливості, сучасні методи та технології навчання та виховання.

В книжці ви можете знайти відповіді на запитання:

Що таке синдром Дауна?

Що мають знати батьки про особливості своїх дітей?

Якого рівня розвитку може досягти дитина із синдромом Дауна?

Який потенціальний резерв (сильні сторони) у дітей із синдромом Дауна?

Які навички потрібні дитині із СД  у дошкільному закладі?

к підготувати дитину із синдромом Дауна до шкільного навчання?

Які спеціальні методики використовуються з дітьми із СД?

Методика ТАН-СОДЕРБЕРГ

Як продовжувати в домашніх умовах роботу, розпочату в школі?

Що таке методика НУМІКОН?

Поради батькам щодо занять математикою вдома

Чому дитині із СД особливо потрібна родина?

 

  1. «Поради батькам і педагогам. Маленькі непосиди. Гіперактивні діти» Сухіна І.В.

Книжка містить методичні рекомендації й корисні поради батькам, які виховують гіперактивних дітей і дітей з дефіцитом уваги, та педагогам.

Автор розповідає про причини і прояви гіперактивності,

сучасні методи та технології корекції поведінкових порушень.

В книжці ви можете знайти відповіді на запитання:

Що таке гіперактивність?

Чому виникає гіперактивний розлад з дефіцитом уваги?

Відомі факти про гіперактивний розлад з дефіцитом уваги

Що робити з гіперактивною дитиною?

Активна дитина

Гіперактивна дитина

До яких фахівців слід звертатися?

Що потрібно робити, аби дитина позбулася зайвої активності?

Як упоратися в класі з дітьми, які страждають на гіперактивність?

 

  1. «Поради батькам і педагогам. Діти дощу. Діти з розладами аутистичного спектра»

Ярмола Н.А.

Книжка містить методичні рекомендації й корисні поради батькам, які виховують дітей з розладами аутистичного спектра, та педагогам.

Автори надають важливу інформацію про аутизм, розповідають про особливості розвитку дитини з РАС, її можливості, сучасні методи та технології навчання та виховання.

В книжці ви можете знайти відповіді на запитання:

Що таке аутизм, або розлади аутистичного спектра (РАС)?

Як діагностують розлади аутистичного спектру?

Чому в нашої дитини аутизм?

Як поводитися з дитиною, яка має розлад аутистичного спектру?

Як допомогти дитині з РАС розвиватися?

Поради батькам щодо адаптації дитини з РАС у соціумі.

Та інше...

 

  1. «Поради батькам і педагогам. Ми поруч. Діти з порушеннями інтелектуального розвитку» Трикоз С. В., Блеч Р. О.

Книжка містить методичні рекомендації й корисні поради батькам, які виховують які виховують особливу дитину з порушеннями інтелектуального розвитку та педагогам.

У посібнику описуються характерні якості дітей з порушеннями інтелектуального розвитку, надається корисна інформація щодо розвитку і навчання такої дитини в умовах повсякденного життя родини і підготовки дитини до самостійної життєдіяльності.

У книжці ви можете знайте відповіді на запитання:

Загальний розвиток дитини?

Що важливо знати батькам?

Із чого починати навчання?

Що слід робити батькам для розвитку дитини в повсякденному житті?

Як батьки можуть допомагати дитині у навчанні?

Як допомогти дитині підготуватись до самостійної життєдіяльності?

Та інше...

  1. «Поради батькам і педагогам. Метелики в обладунках. Діти з ДЦП» Чеботарьова О. В., Гладченко І.В.

Книжка містить методичні рекомендації й корисні поради батькам, які виховують дітей із ДЦП та педагогам.

Автори надають важливу інформацію про церебральні паралічі, розповідають про особливості розвитку їхньої дитини, її можливості, сучасні методи та технології навчання та виховання.

У книжці ви можете знайте відповіді на запитання:

Що таке дитячий церебральний параліч?

Що мають знати батьки про особливості своїх дітей?

Яким буде інтелектуальний розвиток дитини з ДЦП?

Як допомогти розвиватися дитині з ДЦП?

Які заклади дошкільної освіти може відвідувати дитина з ДЦП: альтернатива

Як підготувати дитину з ДЦП до шкільного навчання?

Та інше...

 

  1. «Ігри і казки, які лікують» Книга 1 . Кгнига 2 Аліна Руденко

"Ігри і казки, які лікують" - це збірка казок, які допоможуть вирішити ряд важливих психологічних труднощів.

Ця книга містить не тільки практичні рекомендації, але й справжні «ключі» до вирішення багатьох дитячих проблем. Вона написана з великою любов’ю до дітей і адресована мамам, татам і всім, хто працює з дітьми.

Використовуючи цей практичний посібник, можна позбавити дитину від агресії і капризів, упертості, сором’язливості, тривожності, шкідливих звичок і багатьох недуг. Головне — читати уважно і втілювати всі ігри та вправи в життя.

 

  1. «Велика книга почуттів» Гжегож Касдепке

Це справжня революція у вихованні дітей! Разом із цією книгою дітлахи ознайомляться із різноманітними почуттями, а отже пізнають себе!

Просто необхідна річ для розвитку емоційного інтелекту.

Це збірка кумедних оповідань про пані Мілку, особливу виховательку , клоуна з лялькового театру й дітлахів із дитячого садочка, яких ви неодмінно полюбите.

У «Великій книзі почуттів» ви знайдете, зокрема, історії про смуток, сором, зневагу, ревнощі, любов, ненависть, чесність, повагу, сміливість, співчуття, страх, почуття вини, а ще розповідь про те, звідки беруться діти. Наприкінці кожного оповідання є практичні поради для дітей та дорослих.

 

  1. «Як пригорнути кактус?» Анна Гресь

Нова книжка відомої сімейної психологині, авторки бестселерів «Що робити, коли...» і «Таємна опора...» відповідає на одвічні запитання батьків про особливості виховання дітей.

Дуже часто виявляється, що саме незгоди у взаєминах змушують дитину поводитися не найкращим чином, а батьків — дратуватись і вдаватись у відчай. Дорослі не розуміють потреб і захоплень власних дітей, а діти не слухаються, нехтують правилами і брешуть. Експертка у сфері виховання допоможе знайті з дитиною спільну мову, розв'язків зв'язати конфліктні ситуації, зберегти терпіння та віднайти розуміння й мир у сім'ї.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено