A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №7
Подільського району м. Києва

МУЛЬТФІЛЬМ “КНИГА ЖИТТЯ”

Дата: 30.03.2022 15:54
Кількість переглядів: 53

Мультфільм «Книга життя» розповідає про романтичну історію кохання, яка трапилася в Мексиці на тлі святкування … Дня мертвих.

Відразу кидається в очі образ і атрибутика смерті, яка показана в мультфільмі як щось позитивне і навіть веселе. Опинившись в потойбічному світі, головний герой зустрічає там усіх своїх померлих родичів, які, виявляється, гарно проводять час, адже у них там постійний карнавал і свято …

При цьому тема смерті в мультфільмі безпосередньо пов’язана з темою Любові. Це не тільки проходить червоною ниткою через сюжет, згідно з яким головний герой помирає, щоб зустрітися зі своєю померлою коханою, а й наочно простежується в знаках і образах. Практично все в мультфільмі намальовано із зображенням кісток, скелетів, черепів і сердечок. Ці образи всюди: на одязі головних героїв, на стінах, на тваринах, на музичних інструментах.

У мультфільмі піднімається дуже важлива тема про те, що потрібно пам’ятати про тих, кого вже немає з нами – про померлих.

 

Не кожен обговорює з дитиною тему смерті і те, куди потрапляє хтось рідний після смерті. У “Книзі життя” ця тема обіграна дуже просто і зрозуміло. Основна думка така – поки людину пам’ятають, вона живе в царстві незабутих, де панує веселощі і радість, а коли перестають пам’ятати – людина потрапляє в царство Забутих, а там вельми сумно і похмуро.

Один з героїв – Маноло – і потрапляє спочатку в одне, потім в інше царство, а все через парі між правителями цих володінь. Пригоди героя і трагічні і веселі.

Тема смерті рідко піднімається в мультиках. Тут смерть обіграна небанально, без зайвого трагізму, з часткою веселощів.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено