A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №7
Подільського району м. Києва

КІНОСТРІЧКИ, ЯКІ БУДУТЬ КОРИСНИМИ ДЛЯ ПЕРЕГЛЯДУ ДИТЯЧИМ ПСИХОЛОГАМ

Дата: 12.04.2022 14:28
Кількість переглядів: 65

Існує дуже багато хороших фільмів про дітей, їх виховання, психологію, поведінку, особливості розвитку і т.п. Думаємо перегляд таких стрічок стане корисним для психологів, батьків і педагогів. Ми створили для вас добірку найкращих кінострічок. Приємного перегляду!

Фільми, де головний герой – підліток:

  1. Отроцтво (2014 р., США, драма) 
    Чудовий фільм про 12 років життя дитини, підлітка, юнака. Історія охоплює дванадцять років життя Мейсона (від першого класу в школі до першого дня в коледжі) і складається з невеликих епізодів, що показують дорослішання і відносини з батьками дитини, підлітка, юнака.

Фільм дуже природній, простий. Саме цим він приваблює глядача, він дуже близький кожному. Героям дуже легко співпереживати, адже всі ми були в такому віці.

  1. Клас (2007 р., Естонія, драма) 

Фільм про Йозепа, над яким знущались у школі. Про взаємовідносини у дитячому колективі.

Звичайна естонська школа, випускний клас. Хлопець на ім’я Йозеп постійно терпить насмішки і знущання з боку однокласників. Ніколи не відповідаючи на випади, він провокує їх «жартувати по-дурному» все далі і далі,  до тих пір, поки за нього не заступився один з колишніх насмішників – Каспар. У класі починається протистояння, яке поступово загострюється, наближаючи неминучу розв’язку…

  1. Сьогодні я піду додому один (2014 р., Бразилія, драма, мелодрама) 

Леонардо – незрячий підліток, якому потрібно впоратися з ревнощами своєї подруги Джованни і одночасно спробувати розібратися в почуттях, які з’явилися до нового друга Габріеля.

Так, це фільм про одностатеву любов, але зовсім без пошлості. Він добрий і щирий. Це фільм про буремний світ підлітка. Про його переживання, розуміння і нерозуміння, визнання і невизнання. Тут ви побачите і дитячо-батьківські відносини, і підлітковий протест, і перші кроки в доросле життя.

Комедії про дітей та з дітьми:

  1. Твої, мої, наші (2005 р., США, мелодрама, комедія)

Овдовілий адмірал берегової охорони зустрічає жінку своєї мрії, яка нещодавно втратила чоловіка. Дві, вже немолоді, людини покохали один одного і вирішили одружитися. А що робити – люблячі люди повинні жити разом, навіть якщо у нього вісім дітей, а у неї їх десять. І поки діти б’ються один з одним за територію, їхні батьки проходять перевірку на міцність почуттів …

  1. Лисий нянь: спецзавдання (2005 р., Канада, США, триллер, драма, комедія)

Він Дізель грає морського піхотинця, незворушного спецагента , якому дали завдання охороняти дітей викраденого вченого. Це виявилося непростою місією, так як про п’ятьох дітей з усіма їх проблемами дбати дуже непросто. Адже їх неможливо примусити слухатися. Тільки, допомагаючи , виручаючи і завойовуючи їх серце, спецагенту вдається знайти з ними спільну мову.

  1. Оптом дешевше (2003 р.,США, комедія)

Фільм про те, як кар’єра і робота батьків переплітаються з вихованням їх 12 дітей. Після народження перших дітей, тато і мама вирішують переїхати в спокійне тихе містечко. Але раптом після багатьох років життя, їм посміхнулася вдача, і ось мама пише книгу про виховання дітей і їде її «розкручувати» в Нью- Йорк. У той час, як тато, який все життя тренував дорослу спортивну команду, раптом стає відразу єдиним дорослим, якому треба піклуватися про своїх 12 дітей.

  1. Місіс Драутфайр (1993 р., США, драма, комедія)

Неприємності сиплються на Деніеля Хіларда: він втрачає роботу, від нього йде дружина і після розлучення йому дозволено бачити дітей всього раз на тиждень! Але Деніель знаходить вихід – переодягається в жіноче плаття і стає Місіс Даутфайр – немолодою жінкою. Він наймається до власної дружини в домробітниці, і тепер може бачити своїх дітей щодня. Наслідки, будуть дуже непередбачуваними.

Фільми про аутистів:

  1. Темпл Грандін (2010 р., США, драма, біографія)

Біографічний фільм про Темпл Грандін, особливу дівчину з особливим внутрішнім світом. Про дівчину з аутизмом, котра стала однією з провідних вчених у галузі сільськогосподарської промисловості з гуманної поведінки із худобою.

В фільмі показане життя людини з серйозним психічним відхиленням. Показано все, як є насправді в житті — і нерозуміння і відторгнення суспільства, і проблеми у зв’язку з хворобою, і багато іншого.

  1. Мене звати Кхан (2010 р., Індія, триллер, драма)

Різван Кхан, мусульманин з Індії, переїздить до Сан- Франциско і живе зі своїм братом та невісткою. Різван, що страждає від Синдрому Аспергера (одна із форм аутизму), закохується в Мандіру. Незважаючи на протести його сім’ї, вони одружуються і починають разом невеликий бізнес. Вони живуть щасливо до 11 вересня 2001 року, коли ставлення до мусульман різко змінюється. Коли відбувається трагедія, Мандіра виявляється подавленою і їх відносини дають тріщини. Різван розгублений і дуже засмучений тим, що любов всього його життя покинула його. Щоб повернути її, він іде в зворушливу і надихаючу подорож через всю Америку.

  1. В космосі почуттів не буває (2010 р., Швеція, комедія, мелодрама)

Життя 18-річного Симона з синдромом Аспергера (одна із форм аутизму) перекинулось з ніг на голову, коли його брата Сема кинула дівчина. Для нормального існування Симону потрібна якась структура. Йому необхідно, щоб все було на своїх місцях: розпорядок дня, їжа, одяг, тиждень за тижнем. Саме Сем постійно піклувався про брата. А коли Сем впав у депресію через свою дівчину, світ Симона перетворився в хаос. Симон намагається повернути все на круги своя і ставить собі завдання: знайти Сему нову дівчину.

  1. Хлопчик, який умів літати (1986 р., США, драма, фантастика)

Міллі, Льюїс і їх нещодавно овдовіла мама переїжджають в новий район. Одного разу Міллі знайомиться з Еріком, хлопчиком, який страждає аутизмом, який живе по сусідству. Між Еріком, який ніколи ні з ким не входив в контакт, і Міллі виникає тонкий душевний зв’язок, який назавжди змінить їх життя.

  1. Рай океану (2010р., Китай, драма)

Головний герой дізнається, що невиліковно хворий на рак. Його син – безпомічний аутист. І вмираючий батько повинен встигнути якось влаштувати його життя до свого відходу туди, звідки не повертаються…

  1. Контакт (2012р., США, серіал, драма)

Мартін Бом, вдівець і батько-одинак, намагається знайти підхід до свого 11-річного сина Джейка. Дбайливий і розуміючий Мартін перепробував усе, щоб встановити контакт з хлопчиком, страждаючим аутизмом. Джейк ніколи не розмовляє, не проявляє ніяких емоцій і не дозволяє нікому до себе доторкатися. Дитина одержима числами, проводить дні, безперервно записуючи в своєму зошиті незрозумілі ряди цифр і розбираючи стільникові телефони, що вийшли з ладу. Після того як Джейк кілька разів тікає зі школи, Мартіна відвідує соціальний працівник Клеа Хопкінс, яка вважає, що Мартін не може самостійно впоратися з сином. Джейк потрапляє в клініку, незважаючи на відчайдушні заперечення батька. Все змінюється після зустрічі Мартіна з Артуром Теллером, професором і експертом по дітях, що володіє неординарними аналітичними здібностями…

  1. Картковий будиночок (1993, США, Італія, драма)

Архітектор Рут разом зі своїми двома дітьми – 6-річною Саллі і 12-річним Майклом, батько яких загинув в Мексиці в археологічній експедиції, повертається додому в Північну Кароліну.

Для того, щоб допомогти «повернутися» в реальний світ Саллі, після смерті батька вона раптово перестала розмовляти, Рут запрошує доктора-психіатра Джейкоба, який виявляє, що у 6-річної маленької дівчинки прокинулися дрімаючы здатності екстрасенса…

  1. Без ума от любви (2005р., США, драма, мелодрама)

Дональд – хороший хлопець. Природа наділила його чуттєвою душею і феноменальною здатністю вправно поводитися з найскладнішими числами, позбавивши його в обмін на це дару уміння спілкуватися і виражати свої почуття.

Мозок ні секунди не дає Дональду спокою, він просто не може жити без надійних правил і схем, якими наповнений кожний його день. Але коли доля зводить його з Ізабель з також унікальною і складною душею, перед ним виникає формула, яку він ще ніколи не вирішував – непередбачувана формула любові, де все хвилююче і дивне.

  1. Людина дощу (1988р., США, драма)

У Чарлі, грубуватого і егоїстичного молодого гульвіси, в спадок від батька залишилися лише трояндові кущі та «Бьюїк» 49-го року. Раптовим «сюрпризом» для нього стало відкриття того, що левова частка спадщини залишена батьком його хворому аутизмом братові Раймонду.

Поставивши собі за мету відібрати свою «справедливу частку» сімейного надбання, Чарлі викрадає старшого брата і тримає його заручником. Але те, що було задумано ним з егоїзму, переростає в чарівну одіссею дружби і самоосмислення, яка розширює межі відособленого світу Раймонда, а Чарлі дозволяє вирватися з пут своєї колись бездушної душі.

  1. Меркурій в небезпеці (1988р., США, бойовик, драма, триллер)

Колишній співробітник ФБР Арт Джеффріс захищає від безжалісних федеральних агентів Саймона, дев’ятирічного хлопчика, що зумів розшифрувати новий урядовий код. Саймон може читати «Меркурій», новітній шифрувальний код, так само легко, як інші діти читають книги.

Ці здібності ставлять під загрозу сам сенс існування новітньої розробки вартістю мільярд доларів, особливо якщо вороги Сполучених Штатів дізнаються про незвичайного хлопчика і захоплять його. Глава Програми Нік Кудроу наказує усунути «загрозу безпеки країни», але він не враховує, що в справу втручається Джеффріс. Переслідувані кривавими вбивцями, Саймон і Джеффріс розуміють, що нікому довіряти не можна.

Час працює не на них, і детектив вирішує, що єдина надія на порятунок – використовувати дивовижні здібності Саймона і призвати вбивць до відповіді.

Фільми, засновані на реальних подіях:

  1. Темпл Грандін (2010 р., США, драма, біографія)

Біографічний фільм про Темпл Грандін, особливу дівчину з особливим внутрішнім світом. Про дівчину з аутизмом, котра стала однією з провідних вчених у галузі сільськогосподарської промисловості з гуманної поведінки із худобою.

В фільмі показане життя людини з серйозним психічним відхиленням. Показано все, як є насправді в житті — і нерозуміння і відторгнення суспільства, і проблеми у зв’язку з хворобою, і багато іншого.

  1. Малюки(2010 р., Франція, документальне кіно)

Автор фільму – володар численних премій в галузі документального кіно. День у день протягом 18 місяців у чотирьох країнах світу камера Томаса Бальмеса неупереджено спостерігає за чотирма немовлятами з моменту їх перших кроків. У картині немає жодної постановочної сцени. Наскільки ретельним і розробленим був підхід до зйомки, настільки дивовижним і вражаючим виявився результат. Глядачі зможуть пережити чудову пригоду і відкрити світ разом з Марі з Японії, Байярджаргал з Монголії, Хетті із США і Поніхао з Намібії.

  1. Невидима сторона (2009 р. США, драма)

Фільм про непросту долю средньостатистичного безпритульного з вулиці з неблагополучної сім’ї, якому пощастило, його врятувала добра людина з чуйним серцем. З почуття щирого співчуття його бере до себе жити забезпечена християнська сім’я. Майкл володіє добротою, спокійною вдачею і спортивним талантом. Його новоспечена сім’я піклується про нього і підтримує його в труднощах та досягненнях у навчанні і в спорті.

  1. Тренер Картер (2005 р., США, Німеччина, драма)

Фільм заснований на реальній історії, що сталася в 1999 році в Річмонді, штат Каліфорнія. Тренер шкільної команди з баскетболу Кен Картер прийняв у середині сезону безпрецедентне рішення, заборонивши гравцям, які не зазнали ще жодної поразки, виходити на майданчик через низьку успішність у школі. У підсумку команда пропустила дві гри в чемпіонаті, а юним баскетболістам був закритий доступ в спортзал до тих пір, поки вони не стали добре вчитися. Вчинок Картера викликав одночасно і схвалення, і різку критику з боку батьків гравців і шкільного керівництва. Серед членів команди був і син тренера, що вступив згодом до престижного навчального закладу.

  1. Мрійник (2005 р., США, драма)

Фільм заснований на реальних подіях. Батько і дочка – дві самотні душі, що живуть під одним дахом. Незважаючи на глибоку прихильність, насправді вони дуже далекі від взаєморозуміння. Але все міняється, коли маленька Кейл просить батька вилікувати улюбленого коня. Це стає точкою відліку в новій історії любові і прихильності, нового життя нової сім’ї і справжньої дружби.

  1. Серфер душі (2001 р., США, драма)

13-річна Беттані Хемілтон любила серфінг і вже перемогла в деяких професійних змаганнях. Раптово на дівчину напала акула внаслідок чого героїня позбулася однієї руки. Вона не тільки вижила, а й продовжила професійну кар’єру серфера, змагаючись нарівні зі здоровими сильними спортсменками. Пізніше дівчина не раз стане фіналісткою і навіть переможницею змагань. Цей фільм заснований на реальних подіях. Ця повчальна історія розповідає про те, як спорт виховує в дитині необхідні для щоденного життя якості, такі, як сила духу, самовладання, воля до перемоги, позитивне мислення і т.д.

  1. Та, що створила чудо (1962 р., США, драма)

Фільм заснований на реальних подіях. Хелен Келлер – сліпоглуха американська письменниця, викладачка і громадський діяч. Вона народилася нормальною здоровою дитиною в місті Таксамбія, штат Алабама, в прекрасній старовинній сім’ї. У віці 19 місяців після гострого запалення мозку і шлунку Олена позбулася зору і слуху, що для такої маленької дитини означало і німоту. Її хотіли записати як розумово відсталу, але вона стала першою сліпоглухою людиною, що одержала вищу освіту.

Фільми про школу та роль педагога в житті дітей

  1. Клас (2007 р., Естонія, драма)

Звичайна естонська школа, випускний клас. Хлопець на ім’я Йозеп постійно терпить насмішки і знущання з боку однокласників. Ніколи не відповідаючи на випади, він провокує їх «жартувати по-дурному» все далі і далі,  до тих пір, поки за нього не заступився один з колишніх насмішників – Каспар. У класі починається протистояння, яке поступово загострюється, наближаючи неминучу розв’язку…

  1. Зірочки на землі (2007 р., Індія, драма)

Маленький хлопчик 8 років Ішан Аваст з народження трохи відрізняється від інших дітей. Йому дається важко те, що в інших виходить дуже легко. Світ не розуміє цієї дитини, як і його власні батьки. Коли Ішан втретє провалює іспити в школі, його батько в покарання відправляє хлопчика в школу- інтернат. Самотність губить дитину, він засуджує себе за розлуку з батьками, але і їх не може пробачити. Одного разу в житті Ішана з’являється тимчасовий вчитель малювання Рам Нікум – єдиний, хто розуміє цю дитину. Рам ставить перед собою мету змінити життя хлопчика і ставлення до нього.

  1. Тренер Картер (2005 р., США, Німеччина, драма)

Фільм заснований на реальній історії, що сталася в 1999 році в Річмонді, штат Каліфорнія. Тренер шкільної команди з баскетболу Кен Картер прийняв у середині сезону безпрецедентне рішення, заборонивши гравцям, які не зазнали ще жодної поразки, виходити на майданчик через низьку успішність у школі. У підсумку команда пропустила дві гри в чемпіонаті, а юним баскетболістам був закритий доступ в спортзал до тих пір, поки вони не стали добре вчитися. Вчинок Картера викликав одночасно і схвалення, і різку критику з боку батьків гравців і шкільного керівництва. Серед членів команди був і син тренера, що вступив згодом до престижного навчального закладу.

  1. Хористи (2004 р., Франція, Швейцарія, Німеччина, драма)

Франція, 1949 рік. Зневірившись знайти роботу, вчитель музики Клемент Матьє потрапляє в інтернат для важких підлітків. Там він бачить до яких  жорстоких «виховних заходів» вдається ректор цього закладу Рашан. Чим більше знущається Рашан над хлопчиками, тим агресивнішими вони стають. Добродушного Матьє обурюють ці методи, але він не в змозі відкрито протестувати. Одного разу йому, автору численних музичних творів, які він скромно ховає в своїй кімнаті, приходить в голову чудова ідея: організувати шкільний хор.

Фільми про дітей, котрі втратили батьків, про дітей-сиріт, всиновлених, або тих, хто перебуває у дитбудинках.

  1. Невидима сторона (2009 р. США, драма)

Фільм про непросту долю средньостатистичного безпритульного з вулиці з неблагополучної сім’ї, якому пощастило, його врятувала добра людина з чуйним серцем. З почуття щирого співчуття його бере до себе жити забезпечена християнська сім’я. Майкл володіє добротою, спокійною вдачею і спортивним талантом. Його новоспечена сім’я піклується про нього і підтримує його в труднощах та досягненнях у навчанні і в спорті.

  1. Август Раш (2007 р., США, драма)

Молодий харизматичний ірландський гітарист і американська віолончелістка з престижної сім’ї полюбили один одного. Після чарівної зустрічі в Нью-Йорку обставини виявляються сильнішими за них, і вони змушені розлучитися. Народжена дитина, Август Раш, по такому ж нещасливому збігу обставин опиняється в одному з нью-йоркських притулків.

Дванадцять років потому Август Раш, незвичайно талановитий для свого віку музикант, відчайдушно прагне знайти своїх батьків. Єдиною можливістю для цього він вважає свою музику – юний музикант вірить, що якщо він буде грати, його батьки зможуть дізнатися і знайти його. Тепер, опікуваний загадковим незнайомцем, він грає на вулицях Нью-Йорка і намагається знайти батьків, яких ніколи не бачив, за допомогою свого виняткового музичного дару.

  1. Хористи (2004 р., Франція, Швейцарія, Німеччина, драма)

Франція, 1949 рік. Зневірившись знайти роботу, вчитель музики Клемент Матьє потрапляє в інтернат для важких підлітків. Там він бачить до яких  жорстоких «виховних заходів» вдається ректор цього закладу Рашан. Чим більше знущається Рашан над хлопчиками, тим агресивнішими вони стають. Добродушного Матьє обурюють ці методи, але він не в змозі відкрито протестувати. Одного разу йому, автору численних музичних творів, які він скромно ховає в своїй кімнаті, приходить в голову чудова ідея: організувати шкільний хор.

  1. Поліанна (2003 р., Великобританія, драма)

Після смерті батьків 11-річну дівчинку Полліанну забрала до себе її тітка Полі, відома своїм суворим характером. З атмосфери батьківської любові Поліанна переселилася у світ строгих правил і заборон. Але вона не здавалася! Батько навчив дівчинку простої гри – вміти радіти життю за будь-яких обставин.

Завжди весела Поліанна дратувала своїм оптимізмом не тільки свою тітку, а й інших мешканців похмурого містечка, які вважали, що їм нема чому радіти. Незабаром всі вони познайомилися з незвичайною грою Поліанни і їх життя стало змінюватися! Але одного разу з Полліанною трапилося нещастя, здавалося не залишилось надії на краще … Чи зможе вона подолати біду і зберегти радість у своєму серці?

Фільми про дітей з обмеженими можливостями

  1. Серфер душі (2001 р., США, драма)

13-річна Беттані Хемілтон любила серфінг і вже перемогла в деяких професійних змаганнях. Раптово на дівчину напала акула внаслідок чого героїня позбулася однієї руки. Вона не тільки вижила, а й продовжила професійну кар’єру серфера, змагаючись нарівні зі здоровими сильними спортсменками. Пізніше дівчина не раз стане фіналісткою і навіть переможницею змагань. Цей фільм заснований на реальних подіях. Ця повчальна історія розповідає про те, як спорт виховує в дитині необхідні для щоденного життя якості, такі, як сила духу, самовладання, воля до перемоги, позитивне мислення і т.д.

  1. Та, що створила чудо (1962 р., США, драма)

Фільм заснований на реальних подіях. Хелен Келлер – сліпоглуха американська письменниця, викладачка і громадський діяч. Вона народилася нормальною здоровою дитиною в місті Таксамбія, штат Алабама, в прекрасній старовинній сім’ї. У віці 19 місяців після гострого запалення мозку і шлунку Олена позбулася зору і слуху, що для такої маленької дитини означало і німоту. Її хотіли записати як розумово відсталу, але вона стала першою сліпоглухою людиною, що одержала вищу освіту.

  1. Сьогодні я піду додому один (2014 р., Бразилія, драма, мелодрама)

Леонардо – незрячий підліток, якому потрібно впоратися з ревнощами своєї подруги Джованни і одночасно спробувати розібратися в почуттях, які з’явилися до нового друга Габріеля.

Так, це фільм про одностатеву любов, але зовсім без пошлості. Він добрий і щирий. Це фільм про буремний світ підлітка. Про його переживання, розуміння і нерозуміння, визнання і невизнання. Тут ви побачите і дитячо-батьківські відносини, і підлітковий протест, і перші кроки в доросле життя.

  1. Зірочки на землі (2007 р., Індія, драма)

Маленький хлопчик 8 років Ішан Аваст з народження трохи відрізняється від інших дітей. Йому дається важко те, що в інших виходить дуже легко. Світ не розуміє цієї дитини, як і його власні батьки. Коли Ішан втретє провалює іспити в школі, його батько в покарання відправляє хлопчика в школу- інтернат. Самотність губить дитину, він засуджує себе за розлуку з батьками, але і їх не може пробачити. Одного разу в житті Ішана з’являється тимчасовий вчитель малювання Рам Нікум – єдиний, хто розуміє цю дитину. Рам ставить перед собою мету змінити життя хлопчика і ставлення до нього.

  1. Я – Сем (2001 р., США, драма)

Головний герой – Сем Доусон , 40- річний чоловік з рівнем інтелекту 7- річної дитини, який працює офіціантом. Йому важко було б вижити з такими даними, якби не дочка. Люсі виросла цілком нормальною людиною і могла б піклуватися про свого батька, але місцева соціальна служба забрала її у батька. Сем хоче повернути свою дочку. Для ведення цієї справи він наймає адвоката Риту Харрісон. По ходу роботи над цією справою Рита сама отримує кілька уроків про те, що значить батьківство …

  1. Я теж (2009 р., Іспанія, драма)

Історія кохання Даніеля і Лаури. Даніелю 34 роки і у нього синдром Дауна. Це не заважає йому володіти приголомшливо тонким почуттям гумору, самоіронією, бути випускником вищого навчального закладу, захоплюватися картинами Босха, відмінно розбираючись в живописі, вчити іноземні мови, займати відповідальну посаду і закохуватися в жінок з іншим набором хромосом.

8 фільмів про стосунки з батьком і його роль у вихованні

  1. Рай океану (2010р., Китай, драма)

Головний герой дізнається, що невиліковно хворий на рак. Його син – безпомічний аутист. І вмираючий батько повинен встигнути якось влаштувати його життя до свого відходу туди, звідки не повертаються…

  1. Я – Сем (2001 р., США, драма)

Головний герой – Сем Доусон , 40- річний чоловік з рівнем інтелекту 7- річної дитини, який працює офіціантом. Йому важко було б вижити з такими даними, якби не дочка. Люсі виросла цілком нормальною людиною і могла б піклуватися про свого батька, але місцева соціальна служба забрала її у батька. Сем хоче повернути свою дочку. Для ведення цієї справи він наймає адвоката Риту Харрісон. По ходу роботи над цією справою Рита сама отримує кілька уроків про те, що значить батьківство …

  1. Мрійник (2005 р., США, драма)

Фільм заснований на реальних подіях. Батько і дочка – дві самотні душі, що живуть під одним дахом. Незважаючи на глибоку прихильність, насправді вони дуже далекі від взаєморозуміння. Але все міняється, коли маленька Кейл просить батька вилікувати улюбленого коня. Це стає точкою відліку в новій історії любові і прихильності, нового життя нової сім’ї і справжньої дружби.

  1. Життя прекрасне (1997, Італія, драма)

Під час II Світової війни в Італії до концтабору були відправлені євреї, батько і його маленький син. Дружина, італійка, добровільно пішла слідом за ними. У таборі батько сказав синові, що все, що відбувається навколо є дуже великою грою за приз в справжній танк, який дістанеться тому хлопчикові, який зможе не потрапити на очі наглядачам. Він зробив все, щоб син повірив в гру і залишився живий, ховаючись в бараці.

  1. Місіс Драутфайр (1993 р., США, драма, комедія)

Неприємності сиплються на Деніеля Хіларда: він втрачає роботу, від нього йде дружина і після розлучення йому дозволено бачити дітей всього раз на тиждень! Але Деніель знаходить вихід – переодягається в жіноче плаття і стає Місіс Даутфайр – немолодою жінкою. Він наймається до власної дружини в домробітниці, і тепер може бачити своїх дітей щодня. Наслідки, будуть дуже непередбачуваними.

  1. Вбити пересмішника (1962 р., США, драма)

Фільм про юриста з Алабами, що виховує без матері своїх двох дітей. Крім теми расових забобонів на Півдні, це розповідь про те, як двоє дітей зі світу фантазій роблять перші кроки в зовсім інший світ підлітків, де вже формуються такі поняття, як шляхетність, співчуття, справедливість і нерівність. В обстановці економічної депресії, сповненої фанатизму і ненависті, мудрий, м’який, з тихою мовою і прекрасними манерами Алабамський юрист повинен захищати в суді негра, який помилково звинувачений у згвалтуванні.

  1. Контакт (2012р., США, серіал, драма)

Мартін Бом, вдівець і батько-одинак, намагається знайти підхід до свого 11-річного сина Джейка. Дбайливий і розуміючий Мартін перепробував усе, щоб встановити контакт з хлопчиком, страждаючим аутизмом. Джейк ніколи не розмовляє, не проявляє ніяких емоцій і не дозволяє нікому до себе доторкатися. Дитина одержима числами, проводить дні, безперервно записуючи в своєму зошиті незрозумілі ряди цифр і розбираючи стільникові телефони, що вийшли з ладу. Після того як Джейк кілька разів тікає зі школи, Мартіна відвідує соціальний працівник Клеа Хопкінс, яка вважає, що Мартін не може самостійно впоратися з сином. Джейк потрапляє в клініку, незважаючи на відчайдушні заперечення батька. Все змінюється після зустрічі Мартіна з Артуром Теллером, професором і експертом по дітях, що володіє неординарними аналітичними здібностями…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено