A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №7
Подільського району м. Києва

Розширення можливостей інклюзивно-ресурсних центрів

Дата: 07.08.2021 14:25
Кількість переглядів: 1386

У вирішенні важливих нових завдань, які поставлені перед фахівцями ІРЦ, варто відмітити співпрацю ІРЦ з міжнародними організаціями, управліннями освіти та закладами вищої освіти, що здійснюють підготовку фахівців для роботи з особами з особливими освітніми потребами. 

Зокрема, фахівцями Інклюзивно-ресурсного центру № 7 Подільського району м. Києва у партнерстві з Міжнародною ГО «Інтернаціональний Союз» (Німеччина), управління освіти Подільської районної в місті Києві державної адміністрації та НПУ імені М.П. Драгоманова розпочато діяльність із впровадження нового напряму роботи щодо раннього втручання та супроводу родин, які виховують дітей з особливими  потребами. Адже, загальновідомо, що своєчасно надана інтенсивна допомога в ранньому віці, коли розвиток дитини особливо піддається впливу, надає можливість запобігти появі обмежень як у фізичному та психосоціальному розвитку дитини так і функціонуванні сім’ї, яка її виховує.

Подальша співпраця буде спрямована на обмін досвідом між двома державами. Так, у жовтні 2021 року представники України планують відвідати Німеччину з метою ознайомлення з центрами раннього розвитку дітей, молодіжних центрів, соціальних установ. Під час візиту відбудеться обговорення і розробка спільних міжнародних проектів, підписання угод. 

Організацію та впровадження міжнародної співпраці здійснюють провідні фахівці: 

Клаус Мюлеер та Андреас Кот - представники міжнародної організації «Інтернаціональний Союз» (Німеччина).

Сидоренко Олексій Миколайович - начальник управління освіти Подільської районної у місті Києві державної адміністрації.

Бенюх Надія Євгеніївна – фахівець з аналітики та інформації міжнародних зв'язків та проєктів управління освіти Подільської районної в місті Києві державної адміністрації.

Заплатинська Анна Богданівна – кандидат педагогічних наук, завідувач кафедри ортопедагогіки, ортопсихології та реабілітології факультету спеціальної та інклюзивної освіти НПУ імені М. П. Драгоманова.

Афузова Ганна Валеріївна - кандидат психологічних наук, доцент кафедри спеціальної психології та медицини ФСІО НПУ імені М. П. Драгоманова.

Нікітюк Ольга Олександрівна - директор Інклюзивно-ресурсного центру № 7 Подільського району м. Києва.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено