A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №7
Подільського району м. Києва

«Антистрес бокс» або пошуково-ігровий простір

Дата: 25.04.2022 12:15
Кількість переглядів: 52

Коли дитина після пережитих травм та трагедій вперше переступає поріг кабінету психолога, вона відчуває неспокій, а інколи і сильну тривогу. Як включити дитину в роботу. Як психологам швидко зняти напруги та налаштувати дитину на роботу?

Пропоную зробити  особливі «антистрес метушилки» в спеціальних боксах, де буде щось дрібне та щось цікаве: маленькі іграшки-кіндер, стекляруси, мушлі, камінці, пір’їнки, ґудзики, маленькі цікавинки, наліпки, наместинки тощо.  Щоб дитина, досліджуючи цей бокс, переключала свою увагу від страху нового простору та нових людей до інтересу пізнання. А як відомо цікавість, пошук, пізнання - це головні критерії психічного благополуччя.

Зазначимо, це не сенсорні коробки, хоча певну сенсорну активацію вони звісно здійснюють. Це саме те, що збуджує інтерес дитини,  дає можливість продовжувати спільну інтервенцію в просторі арт-терапії без страху та незручностей для маленького клієнта. 

Як створити «Антистрес-бокси»?

1. Беремо коробку чи бокс, але не прозорий. Ширина не менше ніж 40 см (чим більше тим краще). У мене колись була коробка з подібними цікавинками - 80 см. Висота від 15 см. Обов’язково з кришкою.

2. За основу можно взяти будь-який цікавий наповнювач, кінестетичний пісок, пластикову мозаїку для плавлення, старі пазли тощо …

3. Наповнити цей «Антистрес бокс» на 40 % різними цікавинками відповідно до віку дитини, цілком різними та непов’язаними спільною тематикою. Це можуть бути міні-іграшки, пригунці, міні-олівці, якісь цікаві дрібнички.

 

За матеріалами  Вікторії  Назаревич


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено